2018-04-12 15:12:00

(βίντεο) Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στον Σκάϊ 100.3 FM

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-04-12 15:12:00 Timestamp ID : 1523545920

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 12.04.2018

O Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε για άλλη μια φορά Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να αποφασιστεί η εθνική θέση στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Ο κος Λεβέντης είπε ότι το πινγκ – πονγκ των δηλώσεων από κυβερνητικούς αξιωματούχους που αφορούν την συμπεριφορά και την προκλητικότητα της Τουρκίας δεν ωφελούν το εθνικό συμφέρον. Η χώρα  πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, χρειάζεται σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθεί τις τρέλες των γειτόνων μας γιατί αυτοί, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν καταγραφεί ως ταραξίες της περιοχής. Δεν πρέπει, τόνισε ο κος Λεβέντης να δώσουμε το δικαίωμα στην Τουρκία να προκαλέσει εκείνη θερμό επεισόδιο.

 Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο κος. Λεβέντης είπε ότι χρειάζεται συνεννόηση για το μείζον εθνικό θέμα που αφορά την ονομασία των Σκοπίων και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να παραγνωριστούν η ιστορία της Ελλάδας, οι αρχές και οι αξίες του λαού μας και με ελαφρά την καρδία να δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τον κυβερνητικό της εταίρο τον κο Καμμένο «να το παίζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πατριώτης» και την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει την σύνθετη ονομασία. Η Ένωση Κεντρώων έχει καθαρή θέση, να μην δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και να συζητήσουμε με τους σκοπιανούς σειρά μέτρων που αφορούν την οικονομία, τις επενδύσεις, την τεχνολογία και τις διακρατικές συμφωνίες έτσι ώστε να αλλάξουν θέση ως προς την ονομασία τους.

 Όσον αφορά τα σενάρια περί ελάφρυνσης του χρέους, ο κος Λεβέντης δήλωσε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει η χώρα μας να υλοποιήσει σειρά μέτρων για τα οποία έχει δεσμευτεί, ενώ δεν αποκλείεται, όπως είπε, να μας ζητήσουν οι δανειστές και νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ,δηλαδή, και νέο μνημόνιο.