2018-04-13 20:28:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-04-13 20:28:00 Timestamp ID : 1523651280

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 14.04.2018

Oταν ο κος Λεβέντης προειδοποίησε ότι πάμε σε λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με διεθνή σύμβαση που θα καταθέσει ο κος Νίμιτς στον ΟΗΕ, έσπευσαν κυβερνητικοί κύκλοι να το διαψεύσουν. Τώρα όμως ξεδιπλώνεται μπροστά μας όλο το κουβάρι της λύσης και μάλιστα κινδυνεύει η χώρα μας να επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και αυτοί να δώσουν μόνο υποσχέσεις για αλλαγές στο Σύνταγμά τους μελλοντικά, γιατί δήθεν δεν προλαβαίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

Έτσι, η μεν Ελλάδα θα δώσει την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς να ασκήσει veto στο ΝΑΤΟ, η δε σκοπιανοί θα δώσουν υποσχέσεις για τη δήθεν συμμόρφωσή τους. Εμείς δίνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και αρκούμαστε σε υποσχέσεις και δημιουργείται συμμαχία των άλλων κομμάτων που παραχωρεί στα Σκόπια σε σύνθετη ονομασία τη λέξη «Μακεδονία».

Ενόψει αυτού, η Ένωση Κεντρώων θα προχωρήσει σε αγώνα σε όλη τη χώρα για τη ματαίωση του σχεδίου. Στις 7 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιούμε μεγάλη συγκέντρωση στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης με σκοπό την αντίσταση της κοινωνίας.