2018-04-25 15:10:00

(βίντεο) Η ΔΕΗ ιδρύθηκε από τον Ι. Ζίγδη. Σήμερα πουλάει τη ΔΕΗ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-04-25 15:10:00 Timestamp ID : 1524669000

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 25.04.2018

Μιλώντας ο κος Λεβέντης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΔΕΗ ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Υπουργό Ιωάννη Ζίγδη, ο οποίος είχε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την Δημόσια Επιχείρηση. Πολλά χρόνια μετά φθάσαμε στο σημερινό ηρωικό τέλος. Σήμερα πουλάει τη ΔΕΗ η Κυβέρνηση, ενώ πριν από λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ αναθεμάτιζε την ιδιωτικοποίηση. Η Ένωση Κεντρώων ψηφίζει αρνητικά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να μην συρρικνωθεί η ΔΕΗ».

Ο κος Λεβέντης αναφέρθηκε και σε δυο τροπολογίες που κατέθεσε προς ψήφιση η Κυβέρνηση. Η μια αφορά προσλήψεις πυροσβεστών και η άλλη αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα. Στο σημείο αυτός ο κος Λεβέντης υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να κατατίθενται άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια που έχουν διαφορετικό περιεχόμενο.

Αναφερόμενος στο θέμα των γαλλικών φρεγατών ο κος Λεβέντης κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Για την έξοδο από τα μνημόνια ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο, να προσέξει όμως μην προκύψουν πολύ μεγαλύτερα επιτόκια από τα σημερινά διότι την όποια διαφορά θα την πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Ακόμη πληρώνουμε τον κο Βαρουφάκη και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε στο δημόσιο χρέος είναι η επιμήκυνση των δόσεων και η μείωση των επιτοκίων, τίποτε άλλο». Ο κος Λεβέντης κατηγόρησε ακόμη την Κυβέρνηση ότι υπόσχεται οικονομικούς παραδείσους, αφού πρώτα στράγγιξε την οικονομία και εξαφάνισε την ρευστότητα από την αγορά.

Όσον αφορά την απλή αναλογική ο κος Λεβέντης τόνισε ότι στον κο Τσίπρα αρέσει αυτή η αναλογική αλλά κυβερνά με το bonus των 50 εδρών δηλαδή με ενισχυμένη αναλογική. Η απλή αναλογική χρειάζεται συνεννόηση και συναίνεση κάτι το οποίο δεν διαθέτει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.