2018-05-06 10:01:00

(βίντεο) Βασίλης Λεβέντης στο Epsilon TV, Κυριακή 6 Μάη 2018

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-06 10:01:00 Timestamp ID : 1525600860

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 6/5/2018

Για το σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας μίλησε στο  EPSILON ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης ερωτηθείς για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, δήλωσε χαρακτηριστικά "η άποψη μας είναι, ότι εάν δεν έρθουν επενδύσεις στη χώρα, εάν δεν δημιουργηθεί νέο εθνικό έσοδο, η οικονομία θα παραμένει ως έχει και τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Τώρα βρισκόμαστε στη θέση να παρακαλάμε, να μην κοπούν οι συντάξεις, να μας κουρέψουν το χρέος, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Εδώ φυσικά ήρθαμε από τις πολιτικές ενός διεφθαρμένου πελατειακού πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα στην περίπτωση που δεν αποπληρώσει ένα αξιόγραφο θα χρεοκοπήσει. Αυτό πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό". 

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης είπε : Αύριο Δευτέρα  βράδυ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας. Θα μιλήσουμε για την συμφωνία που ε΄ρχεται και θα καταγγείλουμε ότι κάποιοι είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Μας πιέζουν οι αμερικανοί και μας λένε να λύσουμε το θέμα, γιατί διαφορετικά θα μπουν στα Σκόπια οι Τούρκοι και αυτό δεν είναι προς τοπ συμφέρον της Ελλάδας. Η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη με την προδοσία και θα κάνει ότι μπορεί για να μην συμβεί αυτό το έγκλημα". 

Για την Τουρκία και τις απειλές Ερντογάν προς την Ελλάδα, ο κ. Λεβέντης τόνισε " η Τουρκία ε΄χει σχέδιο να καταλάβει εθνικό έδαφος. Οι γείτονες δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Εδώ και τώρα να ξεκινήσουμε εκστρατεία εξεύρεσης χρημάτων, για την αγορά 30 F-35 και 5 φρεγατών. Διαφωνώ με την αναβάθμιση των παλαιών αεροσκαφών να πάρουμε καινούργια να κάνουμε θυσίες". 
Όσον αφορά τις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για αποστασία "όταν παίρνεις μια έδρα που δεν σου ανήκει  από ένα κόμμα και την πηγαίνεις σε άλλο, αυτό δεν είναι αποστασία;. Εγώ κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και βλέπω, ότι είναι πολλοί περισσότεροι τώρα.  Το πρόβλημα είναι και για τους πολιτικούς αρχηγούς που δέχονται αυτές τις περιπτώσεις, είναι επί της ουσίας κλεπταποδόχοι".