2018-05-07 13:08:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 07.05.2018 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 104,6» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Μ. ΚΟΥΤΡΑ ΚΑΙ Ν. ΦΕΛΕΚΗ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-07 13:08:00 Timestamp ID : 1525698480

Την αντίθεσή του για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών κατέθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του « Πρώτου Θέματος» ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κος Λεβέντης εξήγησε ότι το σπάσιμο της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ελλάδας, είναι προεκλογικό τερτίπι του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο κος Λεβέντης τόνισε ότι αν έρθει το θέμα στη Βουλή από την Κυβέρνηση το κόμμα του θα καταψηφίσει την σχετική ρύθμιση.

Όσον αφορά το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές, ο κος Λεβέντης δήλωσε, παρότι διαφωνεί σε πολλά με το ΠΑΣΟΚ, ότι συμφωνεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και η Ένωση Κεντρώων θα διπλασιάσει τα ποσοστά της σε σχέση με το 2015.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Ένωση Κεντρώων στην περίπτωση που η Κυβέρνηση φέρει νόμο στην Βουλή για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του 2019, υπογράμμισε, πώς αυτές οι αποφάσεις κινούνται στην σφαίρα της τρέλας και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού έχει κόψει 21 φορές τις συντάξεις και έχει βυθίσει την οικονομία, τώρα σκέφτεται να ξεψηφίσει τα μέτρα που έχει ψηφίσει η ίδια.

Για το θέμα της αποχώρησης των τριών βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κος Λεβέντης χαρακτήρισε τις κινήσεις αυτές αποστασία. Τόνισε μάλιστα, ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στο πρόσωπο. Αναρωτήθηκε δε, πώς λέγεται στην πολιτική η πράξη ενός βουλευτή που παραβιάζει την λαϊκή εντολή. Αν αυτό δεν λέγεται αποστασία, πώς αλλιώς λέγεται; Είπε ακόμη, ότι για τους αποχωρήσαντες βουλευτές δεν υπάρχουν στοιχεία για οικονομικές συναλλαγές, ούτε ο ίδιος το πιστεύει, όπως είπε, τόνισε όμως ότι παράνομη πράξη είναι να φεύγεις από ένα κόμμα και να πηγαίνεις την έδρα σε άλλο, έχοντας εκλεγεί με τη σημαία μιας άλλης παράταξης.

Ο κος Λεβέντης δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις για άλλη μια φορά θα πέσουν έξω και όλοι θα αναμετρηθούν όταν έρθει η ώρα της κάλπης.