2018-05-14 12:54:00

(ηχητικό) Βασίλης Λεβέντης στο ραδιόφωνο του Alpha989 (14-5-2018)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-14 12:54:00 Timestamp ID : 1526302440

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 14.05.2018

Για τις οικονομικές εξελίξεις και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κος Λεβέντης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση και η ΝΔ δεν λένε την αλήθεια στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κολυμπάει μέσα στο ψέμα του και είναι πρωταθλητής στις μαγκιές. Ζούμε σε μια χώρα της τρέλας, όλο το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει και πουλάνε αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Οι πολίτες δυστυχώς τα καταπίνουν όλα και σε αυτό συμβάλλουν τα ΜΜΕ που δίνουν στους πολίτες την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών μέτρων που έχουν ψηφιστεί. Η Ένωση Κεντρώων λέει ξεκάθαρα στους πολίτες ότι αν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και όσα έχουμε υπογράψει, τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί».

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κος Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του ότι η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει την πρόταση της Κυβέρνησης και τόνισε ότι θα κάνει αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη η συγκεκριμένη απόφαση. Ο κος Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι οι Αμερικανοί πιέζουν για λύση στο σκοπιανό και κατηγόρησε τα κόμματα λέγοντας: «Φοβάμαι ότι επειδή το πολιτικό σύστημα ξεβρακώνεται μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία, όλοι θα ψηφίσουν».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κος Λεβέντης είπε: « Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με την αγορά F35 και φρεγατών. Η άμυνα της χώρας προέχει και πρέπει να κόψουμε το λαιμό μας για να την ενισχύσουμε. Δηλαδή,  πρέπει να έρθουν οι Τούρκοι στην Ομόνοια για να κάνουμε κάτι; Εάν δεν έχουμε άμυνα ισχυρή τότε φοβάμαι ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Για αυτό ζητώ συνέχεια Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών για να δεσμευτούμε όλοι. Φτάνουν πια τα λόγια του αέρα».

Για το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας που προτείνει η Κυβέρνηση, ο κος Λεβέντης είπε: « Γιατί να σπάσει η Β΄ Αθηνών, τι εξυπηρετεί; Αν γίνει θα είναι εις βάρος των μικρών κομμάτων.  Ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τη Β΄ Αθηνών, γιατί στην συγκεκριμένη περιφέρεια μπορούν να τοποθετούνται προσωπικότητες από όλους τους χώρους που δίνουν μια άλλη δυναμική στα μικρά κόμματα».

Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ο κος Λεβέντης τα συνέδεσε με τις εξελίξεις στο σκοπιανό λέγοντας: «Εάν συμφωνήσει η ΝΔ στη λύση της Κυβέρνησης, τότε οι εκλογές θα πάνε πίσω χρονικά, εάν η ΝΔ δεν συμφωνήσει τότε οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα.

Για τις αποχωρήσεις των τριών βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κος Λεβέντης χαρακτήρισε καιροσκοπικές τις κινήσεις τους και τόνισε ότι δεν αγάπησαν την Ένωση Κεντρώων απλά ήρθαν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ο λαός θα τους κρίνει όλους.