2018-05-15 10:48:00

(βίντεο) Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο Ραδιόφωνο του News247

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-15 10:48:00 Timestamp ID : 1526381280

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 15.05.2018

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στο θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών, δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί εκτιμά, όπως είπε, ότι κρύβει κομματικά συμφέροντα και βλάπτει τα μικρά κόμματα. Τόνισε δε, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να «σπάσει» την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Ο κος Λεβέντης υπογράμμισε ακόμη ότι, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόταση τα μικρά κόμματα δεν θα εκλέγουν βουλευτές από την πρώτη κατανομή και υπάρχει ο κίνδυνος να εκλεγούν βουλευτές και ο Πρόεδρος του κόμματος να μην μπορεί να εκλεγεί και υπενθύμισε την περίπτωση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου ο οποίος δεν εξελέγη ως Αρχηγός του κόμματος και την μια έδρα την έλαβε βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής.

Για το θέμα των Σκοπίων, ο κος Λεβέντης είπε με έμφαση ότι « Αν περάσει συμφωνία θα είναι προδοσία. Θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο κράτος της Τουρκίας στα βόρεια σύνορά μας. Τι θα πει σύνθετη ονομασία; Είναι μονομερής υποχώρηση έναντι των εθνικών συμφερόντων. Θα αντιδράσω πολύ έντονα στη Βουλή εάν έρθει η συμφωνία. Και οι 300 βουλευτές να ψηφίσουν (υπόθεση εργασίας) η συμφωνία θα είναι προδοσία».

Όσον αφορά την Τουρκία και τους δυο αξιωματικούς μας που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη, ο κος Λεβέντης έκανε λόγο για λάθος της ηγεσίας του στρατού και ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού τους ΓΕΣ. Ξεκαθάρισε δε ότι ο κεντρώος χώρος ποτέ δεν παραχώρησε τίποτε που αφορούσε τα εθνικά συμφέροντα.