2018-05-17 12:53:00

Βασίλης Λεβέντης: Με ηρωική έξοδο μοιάζει η παραίτηση Σακελλαρίου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-17 12:53:00 Timestamp ID : 1526561580

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 17.05.2018
Τα κυριότερα σημεία του κ. Λεβέντη στο Epsilon είναι τα εξής:

Για την παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, ο κος Λεβέντης δήλωσε: « Η δικαιοσύνη έχει κάνει λάθη στο παρελθόν. Ο λαός πιστεύει ότι υπάρχουν αδυναμίες και καθυστερήσεις στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχει μόνιμη αντιπαράθεση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Ο κ. Σακελλαρίου παραιτήθηκε ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του και αυτό μου μοιάζει σαν ηρωική έξοδο. Θέλουμε την δικαιοσύνη προστάτη όλων των πολιτών. Όλοι έχουμε αξιοπρέπεια, και οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί και οι στρατιωτικοί επιτελούν ύψιστο καθήκον. Δεν πρέπει όμως να δίνουμε την εικόνα ότι τακτοποιούμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά να «τιμωρούμε» όλους τους υπόλοιπους. Δεν το βλέπουμε ότι οδεύουμε ολοταχώς σε συντάξεις Βουλγαρίας; Εδώ θέλουμε τους δικαστές να υψώσουν ανάστημα. Η μισή Ελλάδα πεινάει, βρίσκεται στην κόλαση και η έξοδος από τα μνημόνια θα αφορά μόνο τους έχοντες και κατέχοντες. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να φτιάξει κλίμα και να πάει σε εκλογές πριν εφαρμοστούν τα νέα σκληρά μέτρα.

Για το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε με έμφαση: «Παίζεται βρώμικο παιχνίδι από την Κυβέρνηση. Δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι οι Σκοπιανοί θα είναι σοβαροί και θα υλοποιήσουν την συμφωνία. Εάν η Βουλή ψηφίσει την πρόταση της Κυβέρνησης θα πρόκειται για μεγάλο εθνικό έγκλημα το οποίο θα πληρώσει η χώρα. Υπάρχουν κόμματα που με ελαφρότητα δίνουν το όνομα της Μακεδονίας. Να γνωρίζουν καλά όσοι το πράξουν και παραδώσουν το όνομα, ότι θα δημιουργηθεί δεύτερο Τουρκικό κράτος στα βόρεια σύνορά μας.

Για το θέμα των δυο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι η ηγεσία του ΓΕΣ φέρει ακέραια την ευθύνη και τόνισε πως η Άγκυρα δεν θα απελευθερώσει τα παιδιά μας αν δεν δώσουμε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Ο κ. Λεβέντης πρότεινε την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας με την αγορά F35 και φρεγατών του πολεμικού ναυτικού και όχι την αναβάθμιση των F16, γιατί όπως είπε είναι «σαν να πηγαίνουμε στην μάχη με σφεντόνες».