2018-05-23 15:45:00

(βίντεο) ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-23 15:45:00 Timestamp ID : 1527090300

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 23.05.2018

      Στην δευτερολογία του ο κ. Λεβέντης τόνισε μεταξύ άλλων:

Σχετικά με την οικονομία ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι για να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποκτηθεί εμπιστοσύνη στην οικονομία. Όσον αφορά τους μικροομολογιούχους ο κ. Λεβέντης κάλεσε όλα τα κόμματα να βρουν λύση στην αδικία που υπέστησαν χάνοντας τα χρήματά τους από του κούρεμα του PSI.

Για την απλή αναλογική, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμύνθηκε της άποψης ότι δεν πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο παρελθόν και έκανε λόγο για συμμαχικές Κυβερνήσεις.

Για τις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να υιοθετήσει την θέση για θέσπιση Ανεξάρτητης Αρχής η οποία θα ελέγχει τα ευρήματα των ερευνών με επιστημονικό τρόπο και μετά αυτά θα δίνονται στην δημοσιότητα. Ανεξάρτητη αρχή ζήτησε ο κ. Λεβέντης και για τις προμήθειες στον δημόσιο τομέα με την συμμετοχή εισαγγελέα.

Για το θέμα του Ρουβίκωνα, ο κ. Λεβέντης είπε ότι πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι είναι. Ακτιβιστές ή προκαλούν βία με την συμπεριφορά τους και την δράση τους.

Για το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης μίλησε για κόλπο της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι χρειάζονται βουλευτές από άλλα κόμματα για να περάσει η συμφωνία και την ίδια ώρα ο κυβερνητικός του εταίρος σφυρίζει αδιάφορα δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία. Ο κ. Λεβέντης είπε επίσης, ότι η Μακεδονία είναι εθνικό κεφάλαιο και πρέπει να το σκεφτούμε πολλές φορές εάν θα το παραχωρήσουμε.