2018-05-24 13:35:00

Όροι χρήσης και προσωπικά δεδομένα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-24 13:35:00 Timestamp ID : 1527168900

 

Όροι χρήσης και προσωπικά δεδομένα

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τον ιστότοπό μας. ‘Αν έχετε κάποια παρατήρηση για την λειτουργικότητα του ιστότοπου μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail ή μέσω της παρεχόμενης από τον παρόντα ιστότοπο φόρμας επικοινωνίας.

 Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτή την πολιτική ή το πώς χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων στο dpo@enosi-kentroon.gr. 
Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε ανά πάσα στιγμή κάποιο παράπονο σε εποπτική αρχή. Η  Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) είναι η βασική εποπτική αρχή προστασίας των δεδομένων για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ως η αρμόδια για την Ελλάδα αρχή. 
Υποσχόμαστε πως θα λάβουμε υπόψιν τις παρατηρήσεις σας και θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε τυχόν βελτιώσεις το συντομότερο δυνατό.
 Δεσμευόμαστε πως οι ‘Οροι Χρήσης δεν ήταν, δεν είναι και ουδέποτε θα είναι καταχρηστικοί, δεν θα παραβιάζουν την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, ούτε τα χρηστά ήθη και έθιμα. Η χρήση του παρόντα ιστότοπου συνεπάγεται την άμεση συμφωνία σας με τους παρακάτω όρους.  Αν δε συμφωνείτε με κάποιον ή κάποιους από τους ‘Ορους Χρήσης, παρακαλούμε μη συνεχίσετε την περιήγηση ή την οποιαδήποτε χρήση του παρόντα ιστότοπου.
Διατηρούμε το δικαίωμα της ανακεφαλαίωσης, ανανέωσης και διαφοροποίησης του περιεχομένου της παρούσης συμφωνίας ανά πάσα στιγμή. Η ισχύς των νέων όρων ξεκινά με την ανάρτηση τους στον παρόντα ιστότοπο.

Για λόγους διευκόλυνσης της ανάγνωσης των ‘Ορων Χρήσης, θα χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες συντμήσεις :

Διαχειριστής : Είναι ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της 'Ενωσης Κεντρώων που ελέγχει, ανανεώνει και συντηρεί το σύνολο του περιεχομένου ιστότοπων για λογαριασμό της ‘Ενωσης Κεντρώων ( www.antidiaploki.gr, www.antidiaploki.eu, www.enosi-kentroon.gr, www.enosi-kentroon.eu ) με έδρα : Καρόλου 28, ΤΚ 104 37 (Μεταξουργείο), Αθήνα.

Επεξεργαστής Δεδομένων : Είναι ο φορέας που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση, διαχείρηση και επεξεργασία δεδομένων που έχουν σχέση με την ταυτοποίηση προσώπων (φίλων, μελών, στελεχών της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) με έδρα : Καρόλου 28, ΤΚ 104 37 (Μεταξουργείο), Αθήνα και επωνυμία : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Ηλεκτρονική επικοινωνία
Όταν επισκέπτεστε τον παρόντα ιστότοπο και συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής φίλου, θα σας ζητηθεί από τη σχετική φόρμα να συμφωνήσετε, αν και εφόσον το επιθυμείτε, ώστε να λαμβάνετε επικοινωνίες από εμάς, με τη μορφή που εσείς θα επιλέξετε : E-mail, SMS, τηλεφώνημα. 
Δεν είστε σε καμιά περίπτωση υποχρεωμένοι να συμφωνήσετε, ωστόσο ως φίλος μας, θα θέλαμε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας με κάποιον από τους τρεις προαναφερθέντες τρόπους ή και τους τρεις.

Εγγραφή
Εφόσον ο επισκέπτης / χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στον παρόντα ιστότοπο, συμφωνεί να:

παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενα του και να

διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη. Οι πληροφορίες αυτές είναι απόρρητες και δεν δίδονται σε τρίτους με την εξαίρεση που θα ζητηθούν από τις Αρχές και μετά από την έκδοση της σχετικής εισαγγελικής εντολής

Ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου ουδεμία ευθύνη φέρει για τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε περίπτωση παραχάραξης της σελίδας. Οφείλει ωστόσο, σε συνεργασία με τον/τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει την επεξεργασία των δεδομένων, να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν, τα εμπλεκόμενα μέρη για την τυχόν διαρροή προς τρίτους των δεδομένων τους.

Λογαριασμός μέλους
 Ο παρόν ιστότοπος παρέχει στους χρήστες του, τη δυνατότητα εγγραφής τους ως μέλη και ως φίλοι, κατόπιν αποδοχής των όρων χρήσης του δικτυακού τόπου και ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταχώρησης των στοιχείων τους. Μόλις ο επισκέπτης / χρήστης ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής που έχει ορίσει ο παρόντας ιστότοπος, θα παραλάβει επιβεβαίωση ενός προσωπικού κωδικού (password) πρόσβασης και του ονόματος χρήσης (user name) που ο ίδιος θα έχει ορίσει. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους (user account).
 Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα τους υπεύθυνους του παρόντος ιστότοπου για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Ο παρόν ιστότοπος δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

‘Εναρξη – Διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών
 Ενδέχεται, για τεχνικούς λόγους, να προβούμε σε έκτακτη συντήρηση του ιστότοπου μας και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Αν και πάντοτε καταβάλλουμε προσπάθεια να ενημερώνουμε το κοινό μας, ίσως κριθεί αναγκαίο να γίνει μια εργασία χωρίς ειδοποίηση.

Διάρκεια
 Ο χρήστης / μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του/των κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες/μέλη που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

Περιορισμός Ευθύνης
 Επιδίωξη του Διαχειριστή του παρόντα ιστότοπου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στην λειτουργία και λειτουργικότητά της.
Παρόλα αυτά ο Διαχειριστής δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε να παρέχει εγγυήσεις :

‘Ότι η καθαυτή λειτουργικότητα ή εξ’ ολοκλήρου λειτουργία του παρόντος ιστότοπου θα είναι αδιάλειπτη, συνεχής ή χωρίς λειτουργικά λάθη.

'Ότι θα υπάρχει άμεση διόρθωση και επάνοδος στη λειτουργία των λογισμικών συστημάτων σε περίπτωση που έχουν προσβληθεί από ιό/ιούς ή σε αδυναμία λειτουργίας λόγω ύπαρξης ιού/ιών ή λόγω φυσικής καταστροφής υλικού του εξυπηρετητή (server). Αυτή καθ’ αυτή η εργασία, εναποτίθεται στην συμβεβλημένη εταιρία παροχής διαδικτυακής φιλοξενίας του παρόντος ιστότοπου.

‘Ότι αυτή η διαδικτυακή περιοχή ή ο κεντρικός υπολογιστής που την καθιστά διαθέσιμη θα είναι χωρίς ιούς ή άλλα επιβλαβή στοιχεία. Η ευθύνη αυτή βαραίνει την συμβεβλημένη εταιρία παροχής διαδικτυακής φιλοξενίας.

Ο Διαχειριστής δεν είναι υπεύθυνος για τις φθορές ή καταστροφές οποιουδήποτε είδους στον εξοπλισμό σας που θα προκληθούν από την αδυναμία ή ανικανότητα να εισέλθετε στην ιστοσελίδα μας ή την μη προσβασιμότητα σας μέσω του εξοπλισμού σας στον ιστότοπο μας.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο είσαστε δυσαρεστημένος, μη ικανοποιημένος ή μη καλυμμένος με τον παρόντα ιστότοπο και το περιεχόμενό του, θα εκτιμούσαμε την όποια επικοινωνία σας μαζί μας. Παρόλα αυτά, η μοναδική νομική σας κάλυψη, εάν και εφόσον είσαστε δυσαρεστημένος, μη ικανοποιημένος ή μη καλυμμένος από τον ιστότοπό μας μας είναι να πάψετε να τον χρησιμοποιείτε.

Τροποποιήσεις
Ο Διαχειριστής του παρόντα ιστότοπου, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε μεμονωμένη ή σε συνολική τροποποίηση οποιουδήποτε τμήματος του ιστότοπου, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση και κατά τη διακριτική ευχέρεια του.
Ο Διαχειριστής του παρόντα ιστότοπου, διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί πρόσβαση σε αυτή την ιστοσελίδα σε οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Σύνδεσμοι προς άλλους ιστότοπους.
 Ο παρόν ιστότοπος ενδέχεται να παρέχει εξωτερικούς συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους που ανήκουν και διατηρούνται από τρίτους. Ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου δεν χειρίζεται και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχει οποιαδήποτε πληροφορία, προϊόν ή υπηρεσίες που εμπεριέχονται σε αυτές τις ιστοσελίδες.
Οι σύνδεσμοι προς αυτές, εμπεριέχονται ουσιαστικά για την εξυπηρέτηση και περαιτέρω πληροφόρηση των Χρηστών και δεν εμπίπτουν απαραίτητα στην έγκριση του Διαχειριστή.
O Χρήστης φέρει αποκλειστική ευθύνη για τη χρήση των εξωτερικών αυτών συνδέσμων.
Ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου δεν φέρει καμία ευθύνη για την επικοινωνία του χρήστη/μέλους με τρίτους – παροχείς υπηρεσιών που τυχόν παρέχονται με υπερσύνδεσμο από τον παρόντα ιστότοπο και για την οποιαδήποτε τυχόν συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση.

Αποζημίωση
 Με την παρούσα συμφωνείτε ότι θα αποζημιώσετε τον Διαχειριστή του παρόντα ιστότοπου για κάθε και από κάθε έξοδο, κόστος, πταίσμα, φθορά, κατάχρηση ή και καταστροφή, περιλαμβανομένων των νόμιμων δικηγορικών εξόδων τα οποία θα προκληθούν στην περίπτωση που παραβιαστούν οι όροι χρήσης από :

‘Όποια δραστηριότητά σας μέσω του λογαριασμού σας που έχετε δημιουργήσει (συμπεριλαμβανομένης αμελούς ή αδικαιολόγητης συμπεριφοράς)

Τρίτο άτομο, οικείο σας ή μη, που θα μπει στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας και πράξει τα ανωτέρω.

Επιτρεπτές χρήσεις του περιεχομένου από τον χρήστη του παρόντα ιστότοπου
 Ο παρόν ιστότοπος διατίθεται στον εκάστοτε χρήστη – επισκέπτη με περιορισμένη πρόσβαση του περιεχομένου για προσωπική χρήση μόνο και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να αποθηκεύει, τροποποιήσει, αντιγράψει ή να πουλήσει οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του Διαχειριστή του παρόντος ιστότοπου
Δεν επιτρέπεται επίσης να διανείμει, μεταβιβάσει, εκθέσει, εκτελέσει, αναπαραγάγει, εκδώσει, χορηγήσει άδεια, ανασκευάσει, αντλήσει στοιχεία χωρίς να αναφέρει ως πηγή του τον παρόντα ιστότοπο. Δια τούτο, συνιστάται η ήδη ενσωματωμένη λειτουργία social media sharing μέσω λογισμικού (πχ, ενσωμάτωση περιεχομένου, κοινοποίηση του κτλ).

Η χρησιμοποίηση του ονόματος ή του λογότυπου ή οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου που ανήκει στον Διαχειριστή του παρόντος ιστότοπου και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προβολής και διαφήμισης καθώς για κάθε είδους εκμετάλλευσης φήμης και πελατείας.
Σε περίπτωση που όντως το κάνετε, κανένα δικαίωμα δεν θα σας αναγνωριστεί ή αποδοθεί σε εσάς και αποδέχεστε αυτόματα το ενδεχόμενο κίνησης των προβλεπόμενων νομικών διαδικασιών.

Περιεχόμενα ιστότοπου και Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
 Τα περιεχόμενα του παρόντος ιστότοπου ανήκουν στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και στους συνεργάτες της εκτός από τα τα ονόματα –  λογότυπα – σήματα που αναφέρονται στον παρόντα ιστότοπο που ανήκουν και αποτελούν κατοχυρωμένα σήματα προϊόντων – υπηρεσιών και ενδέχεται να παρέχονται υπερσύνδεσμοι από τον παρόντα ιστότοπο και τους συνεργάτες του ιστότοπου και του διαχειριστή του προς Τρίτους. 
Ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων. Αν διαπιστώσετε – θεωρήσετε πως η εργασία σας έχει αντιγραφεί με μη νόμιμο τρόπο από εμάς και η περίπτωσή σας εμπίπτει στον νόμο περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας παρακαλούμε να μας αποστείλετε σχετικό μήνυμα μέσω e-mail ή χρησιμοποιείστε την παρεχόμενη φόρμα επικοινωνίας.

Προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες – εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων GDPR.
 Ο Διαχειριστής του παρόντος ιστότοπου κατανοεί τις επιφυλάξεις σας για τον τρόπο χειρισμού των προσωπικών σας δεδομένων. 
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως τα δεδομένα που μας παρέχετε είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για τις υπηρεσίες χειρισμού που έχουν σχέση με την φόρμα επικοινωνίας στην οποία τα υποβάλλατε.
Οι πληροφορίες που μας παρέχετε, αποκτώνται και αντιμετωπίζονται δίκαια, με εμπιστευτικότητα, διαχειρίζονται μόνο για τους σκοπούς και λόγους που αναφέρονται στη σχετική φόρμα και μόνο από τα αρμόδια πρόσωπα (Επεξεργαστής Δεδομένων) και φυλάσσονται όχι περισσότερο από το χρόνο που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η πράξη για την οποία καταχωρήθηκαν και προπαντός φυλάσσονται με ασφάλεια.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε: 
 Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με εσάς και μας επιτρέπει να σας αναγνωρίζουμε, όπως το όνομα, τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και πληροφορίες που σχετίζονται με την πρόσβασή σας στον ιστότοπό μας.
Συγκεκριμένα, ενδέχεται να συλλέξουμε, πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου και της εφαρμογής μας και επικοινωνίες που ανταλλάσσετε μαζί μας ή κατευθύνετε σε εμάς μέσω εντύπων επιστολών, e-mail, τσατ, SMS, κλήσεων, κοινωνικών δικτύων και λοιπών εφαρμογών λογισμικού για εκ του μακρόθεν επικοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε να διαγραφούν τα δεδομένα σας από τα αρχεία μας ή και να ζητήσετε να σας παραδοθούν σε αρχείο συμβατό ώστε να τα μεταφέρετε σε άλλο φορέα (φορητότητα δεδομένων).

Πού, γιατί και για πόσο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα
 Τα δεδομένα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους παρακάτω σκοπούς:
1. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μας παρέχετε, για να ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις μας, συναντήσεις φίλων και μελών και λοιπές μας δράσεις.
2. Διοικητικοί ή νομικοί σκοποί: Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για στατιστική ανάλυση, δοκιμές συστημάτων, έρευνες, συντήρηση και ανάπτυξη νέων εφαρμογών, καθώς και για την αντιμετώπιση διαφορών ή αξιώσεων. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να πραγματοποιήσουμε τη δημιουργία προφίλ δεδομένων με τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς για λόγους στατιστικής ανάλυσης και ανάλυσης μάρκετινγκ. 
Ωστόσο, οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργίας προφίλ θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά τη συγκατάθεσή σας και καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι όλα τα δεδομένα στα οποία βασίζονται τα προφίλ αυτά είναι ακριβή. 
Μόνο άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω μπορούν να παρέχουν τη δική τους συγκατάθεση. Για παιδιά κάτω από αυτή την ηλικία απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων.

Δεν διατηρούμε τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθορίσουμε το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, λαμβάνουμε υπ' όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε και τη δυνατότητα να πετύχουμε τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.
Επίσης, λαμβάνουμε υπ' όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις ή για να ανταποκριθούμε σε καταγγελίες/ερωτήσεις και να προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης.

Όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, τα διαγράφουμε ή τα καταστρέφουμε με ασφάλεια. Επίσης, λαμβάνουμε υπ' όψη εάν και πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούμε, καθώς και εάν μπορούμε να τα διατηρήσουμε ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Ιδιωτικότητα
Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την προσωπική σας ασφάλεια και ιδιωτικότητα σας. Όποια πληροφορία συλλέγεται, χρησιμοποιείται για να έχουν νόημα και να αξίζουν οι επισκέψεις σας κάθε φορά που βρίσκεστε στον ιστότοπο μας.
Εγγυόμαστε ότι μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας, συλλέγουμε και κρατάμε στα αρχεία και για όση ώρα επισκέπτεσθε τον ιστότοπό μας, ηλεκτρονικές πληροφορίες (cookies) ώστε ο Χρήστης να έχει εύκολη και με δυναμικό τρόπο πλοήγηση στις σελίδες μας.
Εάν έχετε δώσει τη ηλεκτρονική σας διεύθυνση, η ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα σας αποστέλλεται θα είναι μόνο του ενδιαφέροντός σας. 
Ο Διαχειριστής του παρόντα ιστότοπου, σε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιεί, εμπορεύεται, αποκαλύπτει, πωλεί ή ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε.
Ο Διαχειριστής του παρόντα ιστότοπου, δεσμεύεται ότι θα συμμορφώνεται εσαεί με τις εντολές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τις Οδηγίες της Ε.Ε και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δε διαθέτουμε σε τρίτα μέρη τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σας και ούτε τις προωθούμε σε εταιρείες «direct marketing» (εξαιρούνται οι τυχόν ιστότοποι που επίσης διαχειρίζονται από τον Διαχειριστή του παρόντα ιστότοπου και αφορούν αποκλειστικά την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και τις δράσεις της.

Ασφάλεια και Προστασία Δεδομένων
Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας κατά την αποθήκευση και γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και για την προστασία τους από τυχαία απώλεια, καταστροφή ή ζημία. Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer – Ασφαλές Στρώμα Υποδοχών). 
Η τεχνολογία SSL αποτελεί τη βασική μέθοδο στον κλάδο κρυπτογράφησης προσωπικών πληροφοριών και στοιχείων πιστωτικών καρτών, για την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς τους στο διαδίκτυο.

Τα δικαιώματά σας για προστασία των δεδομένων
Βάσει νόμου, έχετε το δικαίωμα:

Να πληροφορείσθε αν διατηρούμε προσωπικά δεδομένα σας και, αν ναι, ποια είναι τα δεδομένα αυτά και γιατί τα διατηρούμε/χρησιμοποιούμε.

Να ζητάτε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (κοινώς γνωστό ως «αίτημα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων»). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε και να ελέγχετε αν τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα.

Να ζητάτε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώνετε τυχόν ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες που έχουμε για εσάς.

Να ζητάτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ζητάτε να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε προσωπικά δεδομένα όπου δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να ζητάτε από εμάς να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπου έχετε ασκήσει το δικαίωμα ένστασης στην επεξεργασία τους (βλ. παρακάτω).

Να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν επικαλούμαστε έννομο συμφέρον (ή συμφέρον τρίτου), αλλά η συγκεκριμένη κατάστασή σας σας κάνει να θέλετε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους για τον λόγο αυτόν. Επίσης, έχετε το δικαίωμα αντίταξης αν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς άμεσου ή και έμμεσου μάρκετινγκ.

Να αντιτάσσεστε στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, όπως η δημιουργία προφίλ, που δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων χρησιμοποιώντας τα προσωπικά σας δεδομένα ή το προφίλ σας.

Να ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητάτε να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαπιστώσουμε την ακρίβειά τους ή τον λόγο επεξεργασίας τους.

Να ζητάτε τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε εσάς ή άλλο μέρος, κοινώς γνωστή ως δικαίωμα «φορητότητας δεδομένων» σε ηλεκτρονική και δομημένη μορφή.

Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε τα δεδομένα σας από εμάς σε ηλεκτρονικά χρησιμοποιήσιμη μορφή και να μπορείτε να τα διαβιβάζετε σε άλλο μέρος.

Ανάκληση συγκατάθεσης. Στις περιορισμένες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για συγκεκριμένο σκοπό, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για τη συγκεκριμένη επεξεργασία. Αφού λάβουμε την ειδοποίηση ότι έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας, θα πάψουμε να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας για το σκοπό ή τους σκοπούς για τους οποίους είχατε αρχικά συμφωνήσει.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από αυτά τα δικαιώματα, θα πρέπει να υποβάλετε ένα συμπληρωμένο ηλεκτρονικό έντυπο αιτήματος, το οποίο διατίθεται ΕΔΩ, ή να στείλετε ένα e-mail στον ΥΠΔ στο dpo@enosi-kentroon.gr ή να επικοινωνήσετε ταχυδρομικώς με τον Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων στη διεύθυνση : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Υπόψιν ΥΠΔ), Καρόλου 28, ΤΚ 10437, Μεταξουργείο, Αθήνα.

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο τέλος για να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματα). 
Ίσως χρειαστεί να σας ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας για πρόσβαση στα δεδομένα σας (ή για άσκηση οποιουδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματά σας). 
Αυτό είναι ακόμη ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας, ώστε τα προσωπικά δεδομένα να μην αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει το δικαίωμα να τα λάβει.

Υποχρεώσεις Χρήστη
Ως Χρήστης της ιστοσελίδας μας, θα πρέπει να αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη της συντήρησης του λογισμικού σας, του εξοπλισμού σας και οποιουδήποτε εξοπλισμού συνδέεται με την χρήση του ιστότοπού μας. Σαν χρήστης του παρόντα ιστότοπου, συμφωνείτε ότι η είσοδος σας θα υπόκειται στους όρους χρήσης που διέπουν τον παρόντα ιστότοπο και η κάθε είσοδός σας θα γίνεται σύμφωνα με τη δική σας ανάληψη των προαναφερόμενων κινδύνων.

Ενημερωτικά δελτία (newsletters)
Τα ενημερωτικά δελτία (newsletters) τα οποία ο επισκέπτης / χρήστης του παρόντος ιστότοπου λαμβάνει εθελοντικά με την εγγραφή του στις λίστες παραληπτών (mailing lists, newsletters) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ως εκ τούτου προστατεύονται από της σχετικές διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων. 
Ο παρόν ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα άρνησης της εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και της διαγραφής του από αυτές.
Σε κάνε ενημερωτικό δελτίο μας, παρέχεται η δυνατότητα απεγγραφής από την υπηρεσία (opt-out).

Ψηφοφορίες
Ο παρόν ιστότοπος παρέχει στους επισκέπτες / χρήστες του τη δυνατότητα ψηφοφορίας πάνω σε ζητήματα τα οποία διατυπώνει με τη μορφή ερωτημάτων. Οι απαντήσεις των ψηφοφόρων καταγράφονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις θέσεις της κοινής γνώμης σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που τίθεται για ψηφοφορία. Ο παρόν ιστότοπος διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα συλλογής και εκμετάλλευσης των στοιχείων αυτών και τα πορίσματα στα οποία οδηγείται αποτελούν πνευματική του ιδιοκτησία. Ο παρόν ιστότοπος καθορίζει τους ειδικότερους όρους για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία και διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της ψηφοφορίας.

Cookies
Ο παρόν ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη / χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. 
Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του ιστότοπου και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες ιστότοπου είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς καθώς και για καταγραφή στατιστικών στοιχείων (επισκεψιμότητα).
Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. 
Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του, πιθανόν η εμπειρία πλοήγησης στον παρόντα ιστότοπο να μην είναι αυτή που έχει σχεδιαστεί να είναι.

Εφαρμοστέο Δίκαιο
 Οι νόμοι της Ελλάδος και της Ε.Ε διέπουν την λειτουργία των ‘Ορων Χρήσης και τη χρήση της ιστοσελίδας. 
Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει σε σχέση ή με αφορμή τη χρήση της υπηρεσίας μεταξύ του Διαχειριστή του παρόντος ιστότοπου και των Χρηστών αναφορικά με τους παρόντες Όρους Χρήσης, επιλύεται σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο και υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων των Αθηνών.
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου, υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του Ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ) καθώς και τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) (GDPR).

Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος – αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου – πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. 
Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. 
Σε κάθε περίπτωση, ο παρόντας ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. 
Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του παρόντος ιστότοπου.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε λίγα λεπτά από το χρόνο σας ώστε να διαβάσετε την παρούσα ιστοσελίδα και τις παρεχόμενες πληροφορίες.
Για οποιαδήποτε παρατήρηση – πληροφορία, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας του παρόντος ιστότοπου