2018-05-29 14:39:00

Β. Λεβέντης στο Ράδιο Θέμα : Εάν θέλει να πάρει την ευθύνη στις πλάτες του και απέναντι στην ιστορία, ας την αναλάβει ο κ. Τσίπρας και ας φέρει στη Βουλή την συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-05-29 14:39:00 Timestamp ID : 1527604740

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 29.05.2018

«Εάν θέλει να πάρει την ευθύνη στις πλάτες του και απέναντι στην ιστορία, ας την αναλάβει ο κ. Τσίπρας και ας φέρει στη Βουλή την συμφωνία με τον όρο Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα και στην Εκπομπή «Ταπί και ψύχραιμοι»  στους δημοσιογράφους Ν. Φελέκη και Μ. Κούτρα.

Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Κεντρώων θεωρεί ότι η εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία, αποτελεί γραμμή προδοσίας και τέτοια συμφωνία η Ένωση Κεντρώων δεν την ψηφίζει. Το πιο αλυτρωτικό, είπε ο κ. Λεβέντης, είναι το θέμα της ονομασίας. Αυτό θέλουν να πάρουν οι Σκοπιανοί και μετά θα ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν είναι όσοι έχουν αναγνωρίσει την χώρα τους ως Μακεδονία, αλλά τι θα κάνει η Ελλάδα, αυτό προέχει.

 Για το θέμα της οικονομίας, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι η χώρα μας πληρώνει τον λογαριασμό των τελευταίων δέκα χρόνων που δεν έκανε μεταρρυθμίσεις και αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα.

 Για το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι το Φθινόπωρο θα γίνουν οι εκλογές και ερωτηθείς για το αν θα συνεργαστεί με κάποια Κυβέρνηση είπε με έμφαση: «Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να γίνει τσόντα κανενός, όπως έγιναν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ».