2018-06-08 14:51:00

(βίντεο) Β. Λεβέντης : Η συμφωνία έχει συντελεστεί. Οι δυο Κυβερνήσεις δίνουν την εικόνα ότι διαπραγματεύονται σκληρά στην ουσία όμως υποκρίνονται

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-06-08 14:51:00 Timestamp ID : 1528469460

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 08.06.2018

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ερωτηθείς για την διαπραγμάτευση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε κατηγορηματικά: «Η συμφωνία έχει συντελεστεί. Οι δυο Κυβερνήσεις δίνουν την εικόνα ότι διαπραγματεύονται σκληρά στην ουσία όμως υποκρίνονται». Ο κ. Λεβέντης δήλωσε με νόημα: «Οι Σκοπιανοί θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν το όνομα. Στη Βουλή φαίνεται ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψηφίσει την συμφωνία, η οποία βασίζεται στην συμφωνία του Βουκουρεστίου του 2008, τότε προβλέπω ότι ο Κώστας Καραμανλής θα αντιδράσει».

Η Ένωση Κεντρώων ζητά άμεσα την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτσι ώστε τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την Μακεδονία πριν η συμφωνία έρθει στη Βουλή. Εάν δεν συναινέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια κοινή γραμμή και η Κυβέρνηση αποφασίσει μόνη της να πάει κόντρα στο 90% του ελληνικού λαού, που δεν θέλει να δώσει το όνομα, τότε θα πρόκειται για μειοδοσία. Η Κυβέρνηση αγνοώντας την βούληση του ελληνικού λαού και πηγαίνοντας αντίθετα με την θέλησή του, ένα είναι βέβαιο ότι θα πετύχει: Να φάει τα μούτρα της.

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι το κόμμα του ζητά να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε επίσης, ότι υπάρχουν στελέχη της αριστεράς που από την δεκαετία του ΄60 και εντεύθεν δίνουν το όνομα της Μακεδονίας όχι γιατί είναι απάτριδες αλλά πρεσβεύουν τις απόψεις των διεθνιστών.