2018-06-12 10:30:00

(βίντεο) : Β. Λεβέντης στο ΣΚΑΪ και τον Τ. Χατζή (12-6-2018)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-06-12 10:30:00 Timestamp ID : 1528799400

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 12.06.2018

Η μειοδοσία έγκειται στο γεγονός ότι εμείς δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτοί υπόσχονται ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο «ΣΚΑΪ ΡΑΔΙΟ».

«Εμείς σπεύδουμε, κάτω από την ασφυκτική πίεση των Αμερικανών, να δώσουμε το πράσινο φως ώστε τα Σκόπια να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», τόνισε ο κ. Λεβέντης. Αυτό αποτελεί «απατεωνιά» και θα είναι η δεύτερη συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του και όχι για τις θέσεις που έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει στην ελεύθερη έκφραση του λαού και για αυτό, το μείζον και υπέρτατο αγαθό που είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός εάν συμφωνεί να δοθεί το όνομα. Το πρόβλημα για την χώρα θα ξεκινήσει όταν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα, θα έχουμε έτσι ένα δεύτερο Τουρκικό κράτος στα βόρεια σύνορά μας.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συνδέσει τη θητεία του με την υπόθεση των Σκοπίων και ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να παραιτηθεί από το αξίωμά του εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι αυτές οι κωλοτούμπες που κάνει έχουν ένα στόχο, να διασωθεί πολιτικά.

Βασίλης Λεβέντης : 

Δεν συνήθιζα ποτέ να κρύβω τα λόγια μου. Επί 40 χρόνια πλήρωσα την επιλογή μου αυτή να μιλάω ανοιχτά. Και αυτό που λέω και τώρα είναι ότι με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία θα δημιουργηθεί μία δεύτερη Τουρκία στα βόρεια σύνορα μας.

Μειοδοσία ήτανε και οι συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης, μειοδοσία ήταν και η στάση του Κώστα Καραμανλή το 2008, μειοδοσία εθνική είναι και η τωρινή στάση του Τσίπρα.
Ελπίζω έστω και την ύστατη ώρα ο Τσίπρας να κάνει πίσω.

Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν δεν δεσμευόμασταν τώρα για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για παράδειγμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μειοδοσία έγκειται στο ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν τώρα στο ΝΑΤΟ, ενώ τα Σκόπια υπόσχονται ότι θα κάνουν ότι προβλέπεται να κάνουν. Οι ΗΠΑ ωστόσο μας πιέζουν να δεσμευτούμε τώρα για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εμείς όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε την είσοδό τους τώρα σε διεθνείς οργανισμούς. Πρέπει να κρατήσουμε για την Ελλάδα ένα διαπραγματευτικό χαρτί, έναν άσσο στο μανίκι μας.

Ασφαλώς και θα ζητήσουμε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αν και πολύ φοβάμαι ότι ο Τσίπρας απλά θα ενημερώσει έναν-έναν τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο μέσω τηλεφώνου.

Η Ελλάδα πράγματι έπρεπε να πολεμήσει για μία λύση του ονοματολογικού ζητήματος με τα Σκόπια, η οποία λύση όμως να βασίζεται που :

– Στο να παράσχουμε ανταλλάγματα οικονομικά, να παρέχουμε πολιτική στήριξη για παράδειγμα για είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και σε αντάλλαγμα τα Σκόπια να ονομαστούν με ένα όνομα ουδέτερο αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν καμία άλλη αξίωση απέναντι στην Ελλάδα.

Τα Σκόπια, όπως κάθε χώρα έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να προσβάλλουν και μία διπλανή τους χώρα, την Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση. Ειδικότερα δε, μιας και μιλάμε για μία περίπτωση ονοματολογίας η οποία, ως γνωστόν, ξεκίνησε μεθοδευμένα από τον Τίτο.

Η προδοσία για την Ελληνική πλευρά θα είναι να επιτρέψουμε να μπουν τώρα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Τα Σκόπια θα μπορούσαν να κάνουν δημοψήφισμα και σε 5 και σε 10 και σε 20 χρόνια, να το κάνουν οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Έχουν ήδη συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και ετοιμάζονται να κάνουν δημοψήφισμα.

Με λίγα λόγια τα έχουν κάνει όλα. Αποδεικνύονται οι Σκοπιανοί πιο δημοκρατικοί από εμάς! Είναι προκλητική στάση των βουλευτών και των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι σε όλα τα κανάλια σε όλες τις δημόσιες παρουσίες τους προσπαθούν να μας πείσουν πως η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία δεν θα μας βλάψει.