2018-06-25 07:35:00

(βίντεο) : Β. Λεβέντης στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά (24-6-2018)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-06-25 07:35:00 Timestamp ID : 1529912100

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 24.06.2018

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Λεβέντη στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά είναι τα ακόλουθα:

Για την ρύθμιση του χρέους:
«Εδώ και 7 χρόνια οι δανειστές μας υπόσχονταν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις την επιμήκυνση και γενικότερα διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους και των ομολόγων.
Όχι διαγραφή χρέους το οποίο άλλωστε δεν μπορούν να κάνουν (το χρέος ανήκει στα κράτη και για οποιαδήποτε μεταβολή ή ενέργεια επί του χρέους, πρέπει να εγκριθεί από τα Κοινοβούλια τους).
Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως υπόσχονταν διαγραφή χρέους κάτι το οποίο έκαναν σε συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες, ιστοσελίδες αλλά και σε τηλεοπτικά κανάλια. Και υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία!
Το έχω πει και στη Βουλή επανειλημμένα : Δεν υπάρχει περίπτωση διαγραφής χρέους παρά μόνο επιμήκυνση πληρωμής των οφειλών. Οι δανειστές μας ωστόσο δεν μπορούσαν να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει.
Στην επόμενη τετραετία, το λάθος που έχει γίνει, είναι ότι έχουν φορτωθεί στον ελληνικό προϋπολογισμό πολύ μεγάλα ποσά για αποπληρωμή. Για αυτό στην ουσία, έγινε αυτή η διευκόλυνση.
Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και ανάπτυξη. Η ελληνική αγορά χρειάζεται ψυχολογία εμπιστοσύνης. Πρέπει να καταστεί εφικτό να επιστρέψουν χρήματα Ελλήνων σε ελληνικές τράπεζες. Η οικονομία χρειάζεται άλλα πράγματα από αυτά που κάνει η κυβέρνηση.
Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρούν οι όποιες επενδύσεις συναντούν γραφειοκρατικά εμπόδια ακόμη και δικαστικά…
Η νέα εποχή για την Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις!
Ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει ότι κάτι περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ και μένει εκεί. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ότι κάποιος επενδυτής ενδιαφέρεται να αγοράσει για παράδειγμα ένα κλειστό εργοστάσιο και να το ξεκινήσει να δουλεύει.
Για τα σενάρια διαχωρισμού κράτους -Εκκλησίας:
«Υπάρχει ένας όρος για να γίνει διαχωρισμός εκκλησίας κράτους: ή να επιστραφεί στην εκκλησία η εκκλησιαστική περιουσία ή το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει την αξία της.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 η εκκλησία έχει παραχωρήσει το 80% της περιουσίας της στο ελληνικό κράτος με αντίτιμο την υποχρέωση του Κράτους να καλύπτει τη μισθοδοσία των κληρικών.
Λέμε ναι στο να εκσυγχρονιστεί η εκκλησία.
Λέμε ναι στην ελευθερία διακίνησης θρησκευτικών δογμάτων και θρησκειών.
Λέμε όχι στην προσπάθεια του Τσίπρα για διάλυση της εκκλησίας, όχι χωρίς εξασφάλιση της οικονομικής επιβίωσης της εκκλησίας¨.

Για την συμφωνία των Πρεσπών:
«Παρακάλεσα και προκάλεσα τον κύριο Κοτζιά να επιχειρηματολογήσει απέναντι στον ελληνικό λαό για την χρησιμότητα της συμφωνίας με τα Σκόπια. Δεν το έκανε.
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να πούμε τη γνώμη μας δεν έγινε.
Δημοψήφισμα για να πει τη γνώμη του ελληνικός λαός δεν έγινε.
Στη Βουλή δεν ήρθε το ζήτημα για συζήτηση.
Σε λίγες ημέρες δίνουμε την έγκριση μας για έναρξη διαπραγματεύσεων και ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Παραδίδουμε δηλαδή το τελευταίο μας διαπραγματευτικό χαρτί.

Πείστε τον ελληνικό λαό κ. Κοτζιά για τη χρησιμότητα της συμφωνίας αυτής και τότε θα έρθω και εγώ με το μέρος σας και θα σας υποστηρίξω!

Ο Τσίπρας νόμιζε και νομίζει ότι θα λύσει όλα τα θέματα.
Για να λυθούν όμως τα θέματα χρειάζεται συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Και όχι να «αποφασίζει και να διατάζει» και να χρησιμοποιεί την οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης για να περνάει τα μέτρα και τις αποφάσεις που θέλει¨.