2018-07-13 13:29:00

Για την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-07-13 13:29:00 Timestamp ID : 1531488540

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

                                                                           13/7/2018

Παρότι η κυβέρνηση βασίζεται στα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι πρέπει τα Σκόπια να υλοποιήσουν τη συμφωνία, ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη του ΝΑΤΟ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι χάθηκε ένα χαρτί που είχαμε επί χρόνια να ασκούμε πίεση στα Σκόπια. Επιπλέον, η λέξη Μακεδονία κατακτήθηκε από τα Σκόπια, όπως είναι η γλώσσα και η εθνότητα και ακόμη και αν ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, οι σκοπιανοί πήραν αυτά που θέλανε με την υπογραφή του κ. Κοτζιά.

Μια εθνική υπόθεση χάθηκε και ένα τεράστιο πλεονέκτημα δημιουργήθηκε υπέρ των Σκοπίων ακόμη και να ακυρωθεί  και να μην ισχύσει η συμφωνία.

Για την Ένωση Κεντρώων η μόνη λύση είναι δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να ερωτηθεί ο λαός για αυτά που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, διάγγελμα προς την Διεθνή Κοινότητα, ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει τη συμφωνία και απαιτεί από τα Σκόπια να μην χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας.

Προδικάζουμε, ότι η επόμενη Βουλή θα κάνει εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών.