2018-07-19 12:03:00

(βίντεο) Συνέντευξη Β. Λεβέντη στο Θέμα Ράδιο 104,6

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-07-19 12:03:00 Timestamp ID : 1532001780

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 19.07.2018
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 104,6 FM

Ο κ. Λεβέντης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης των συντάξεων λέγοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κόψει 13 φορές τις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δύο φορές την μείωση των συντάξεων που θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2019. Έρχεται τώρα η Κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν θα τις κόψει τελικά. Ο κ. Χουλιαράκης όμως, μας προσγειώνει απότομα στέλνοντας εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που μειώνει τις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα. Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί αδιανόητο να μειωθούν οι συντάξεις αφού οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο και καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι το κόμμα του προτείνει πλαφόν στις συντάξεις μέχρι 1500€, κατάργηση των συντάξεων των πλουσίων και όσων έχουν έσοδα μηνιαίως πάνω από 3000€. Επεσήμανε μάλιστα ότι αυτό το σύστημα εφαρμόζεται σε πολλά κράτη της Δύσης όπως Αυστραλία και Καναδά.

Για τις εκλογές, ο κ. Λεβέντης είπε ότι τίποτα πλέον δεν αποκλείεται παρότι, όπως είπε, ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι εκλογές για τον Μάιο του 2019, δεν αποκλείεται να έχουμε κάλπες και το Φθινόπωρο.

Για τις συνεργασίες των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ της απλής αναλογικής, απέκλεισε όμως τις συνεργασίες με κόμματα που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα γίνει «τσόντα» κανενός και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να διπλασιάσει τα νούμερά της για να μπορεί, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, να κάνει σκληρή αντιπολίτευση για να αλλάξουν πράγματα στη χώρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ένωση Κεντρώων θα ζητήσει λάφυρα εξουσίας. Δήλωσε δε ότι είναι πιο πιθανό να συνεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Φώφη Γεννηματά παρά με τον Βασίλη Λεβέντη, εξηγώντας ότι η άρνηση της κ. Γεννηματά να ψηφίσει την απλή αναλογική δηλώνει ότι υπάρχει κάποια συμφωνία των κομμάτων για την επόμενη μέρα.