2018-07-26 06:44:00

(βίντεο) Συνέντευξη Β. Λεβέντη στην τηλεόραση του Epsilon

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-07-26 06:44:00 Timestamp ID : 1532587440

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 25.07.2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ EPSILON KAI ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ

Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Απεδείχθη περίτρανα ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ούτε από τους Δήμους, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από την πολιτεία για την διάσωση και την προστασία των πολιτών. Οι άνθρωποι αφέθηκαν αβοήθητοι και σήμερα θρηνούμε 80 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους. Χτίζονται αυθαίρετα, δεν υπάρχουν ρυμοτομικά σχέδια, δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και η εκάστοτε Κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιεί ρουσφέτια παρά να νομοθετεί για το σύνολο των πολιτών».

Για τις τυχόν ευθύνες σε Δήμους, Περιφέρεια και Κράτος, ο κ. Λεβέντης άσκησε αυστηρή κριτική λέγοντας: «Περιμένω παραιτήσεις Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Υπουργών. Εάν δεν το πράξουν σημαίνει ότι ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους. Έχουν ηθική υποχρέωση απέναντι στην μνήμη των νεκρών να παραιτηθούν». Ο κ. Λεβέντης πρότεινε να αποζημιωθούν όλα τα καμένα σπίτια, να δοθεί εφ’ άπαξ ποσό 100.000€ για κάθε νεκρό και επίσης να αποζημιωθούν και τα αυθαίρετα, χωρίς όμως να μπορούν να ξαναχτίσουν στο ίδιο σημείο. Αποζημίωση επίσης θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες των οποίων έχει καεί το αυτοκίνητο». Ο κ. Λεβέντης είπε ότι το θέμα των ευθυνών θα πρέπει να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση και η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει αυτή την πρόταση για να συζητηθούν όλα και να καταγραφούν οι ευθύνες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ευαισθησία, υπάρχει πολλή αναισθησία.

Αναφερόμενος στους τοπικούς άρχοντες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων θέτουν υποψηφιότητα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και μπαίνουν στα ψηφοδέλτια μόνο για την ρεκλάμα.