2018-08-30 12:11:00

Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο Ράδιο 247 (30-8-2018)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-08-30 12:11:00 Timestamp ID : 1535631060

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 30.08.2018

 

Στα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο ραδιόφωνο 2/47. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός συγκέντρωσε όλα τα συντρίμμια του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς προσπαθώντας να αποδείξει ότι κάνει πολιτική διεύρυνση. Αυτούς που έβαλε στο κυβερνητικό σχήμα δεν επηρεάζουν ούτε την δική τους ψήφο. Όσο παραμένει στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μειώνεται η εκλογική του επιρροή.

Ο κ. Λεβέντης έθεσε και τα θέματα ηθικής τάξεως όπως για παράδειγμα, τις μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα και χαρακτήρισε τους βουλευτές αυτούς αποστάτες. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει στην Κυβέρνηση η άποψη να αποκαλούνται αποστάτες όσοι φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και όσους πηγαίνουν σε αυτούς ή σε άλλα κόμματα να είναι τα «καλά παιδιά». Όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα κάνει για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ξεχάσει ο ελληνικός λαός την σκληρή καθημερινότητά του. Το σκοπιανό για παράδειγμα, θα είναι το θέμα που θα επισκιάσει όλα τα άλλα ζητήματα στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε και το πολιτικό κλίμα ενόψει της ΔΕΘ. Εκτίμησε μάλιστα ότι το κλίμα θα πολωθεί πάρα πολύ και η πολιτική όξυνση θα χτυπήσει κόκκινο. Εξήγησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ωφελούνται από την πόλωση και πολιτική ζημιά παθαίνουν τα μικρότερα κόμματα. Κατήγγειλε για άλλη μια φορά ορισμένα ΜΜΕ που αγνοούν επιδεικτικά την κοινοβουλευτική και κομματική δραστηριότητα της Ένωσης Κεντρώων. Άσκησε κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι εάν η κα Γεννηματά ψήφιζε την απλή αναλογική σήμερα θα είχαμε ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Με την καταψήφιση όμως της απλής αναλογικής έκανε δώρο στον κ. Μητσοτάκη την Πρωθυπουργία.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ των συνεργασιών αρκεί αυτές να εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η Ένωση Κεντρώων, όπως είπε, δεν θα μπει «τσόντα» σε κανέναν, ούτε με τον κ. Τσίπρα, ούτε με τον κ. Μητσοτάκη. Το κόμμα μας δήλωσε θα στηρίξει εκείνη την Κυβέρνηση που θα αποδεχθεί ένα πλαίσιο αρχών και προτεραιοτήτων για την χώρα, χωρίς να ζητά λάφυρα, υπουργικές καρέκλες και υπουργικά αυτοκίνητα. Θα ψηφίζουμε θετικά ότι ωφελεί την κοινωνία και τους πολίτες.