2018-09-05 13:11:00

(βίντεο) Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο “Αποκαλυπτικό Δελτίο” του Νέου Καναλιού.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-09-05 13:11:00 Timestamp ID : 1536153060

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 05.09.2018

Αναφερόμενος ο κ. Λεβέντης στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση προπαγανδίζει και παίζει με τις ζωές των συνταξιούχων προκειμένου να πιστωθεί πολιτικά οφέλη. Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε το θέμα δύσκολο και πολύπλοκο και κατέθεσε την άποψη ότι για να μην κοπούν οι συντάξεις πρέπει να γίνει τριετής προγραμματισμός μέχρι το 2021 και να βρεθούν ισοδύναμα έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές και να πειστούν ότι πρέπει να αλλάξει το μέτρο της μείωσης των συντάξεων. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, όπως είπε, και αυτό που πιθανόν θα γίνει είναι να κερδίσει η Κυβέρνηση μια εξάμηνη παράταση.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ένωση Κεντρώων γεννήθηκε για να φέρει το νέο στο πολιτικό σύστημα, όχι για να κάνει ρουσφέτια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ. Μητσοτάκη, με την ΝΔ μάλιστα μας χωρίζουν πολλά και το κορυφαίο, η απλή αναλογική. Η ΝΔ δεσμεύεται ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής. Η Ένωση Κεντρώων την Κυριακή των εκλογών θα στείλει στο πρώτο κόμμα τα σημεία και τις θέσεις του κόμματός μας. Όποια Κυβέρνηση τα κάνει δεκτά, αυτή θα στηρίξουμε ψηφίζοντας τα νομοσχέδια στη Βουλή, χωρίς καρέκλες, χωρίς υπουργεία, χωρίς εξουσία.»

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ο κ. Τσίπρας να αιφνιδιάσει μετά τη ΔΕΘ. Σοβαρός λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι το σκοπιανό. Ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να παραδώσει την «καυτή» πατάτα στον Κ. Μητσοτάκη και να βγάλει αυτός τα κάστανα από τη φωτιά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Έτσι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει στην πλάτη του όλη την προδοσία και αυτό πολιτικά είναι έξυπνο και το Μαξίμου φαίνεται να το έχει στην προμετωπίδα του.

Σχολιάζοντας ο κ. Λεβέντης τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον εκδότη Κ. Βαξεβάνη και την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κα Σ. Ζαχαράκη, επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για να αλλάξει η ατζέντα και να μην σκέφτεται ο κόσμος τα προβλήματά του και την φτώχεια του, αλλά να ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ με το θέατρο που εμφανίζουν Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση.