2018-09-27 11:39:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-09-27 11:39:00 Timestamp ID : 1538048340

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 27.09.2018

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ο κ. Λεβέντης ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την ανεξαρτητοποίηση του Α. Φωκά: «Θα πρέπει να υπάρχει το αδίκημα της αποστασίας και μάλιστα όταν ένας βουλευτής έχει εκλεγεί με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Αδίκημα είναι επίσης, και για το κόμμα που δέχεται να στεγάσει πολιτικά τον κάθε ανεξάρτητο βουλευτή. Εάν οι τέσσερις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί παρέδιδαν την έδρα στο κόμμα τους, τότε θα τους έβγαζα το καπέλο. Η περίπτωση του κ. Φωκά μας ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένας άνθρωπος που είναι συνέχεια με το χαμόγελο και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε εκφράσει καμία αντίθετη γνώμη για την λειτουργία του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Συνεδριάζαμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ξαφνικά ο κ. Φωκάς χωρίς να εξηγήσει τον λόγο της αποχώρησής του, πήγε στο κανάλι Βεργίνα και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Πιστεύω επίσης, ότι υπάρχει ένα σχέδιο πολιτικής εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων από το οποίο ωφελείται πρωτίστως η ΝΔ.

Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι οι δημοσκοπήσεις σταματούν στην πρόθεση ψήφου και δεν κάνουν αναγωγή επί του συνόλου των ψηφοφόρων με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι εκτός Βουλής. Επίσης, η ΝΔ έχει πειστεί ότι με πεντακομματική Βουλή είναι πολύ πιθανόν να έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Συνεπώς, ο Βασίλης Λεβέντης πρέπει να είναι κάτω του 3%. Για όλα αυτά όμως θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ο οποίος και θα δώσει ποσοστά έκπληξη στην Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε συγκεκριμένα πρόσωπα και δήλωσε ότι ο κ. Σαρίδης, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες και την στάση του, παραμένει στην Ένωση Κεντρώων. Όποιος φύγει από δω και πέρα θα είναι ο «Συμπιλίδης» του κόμματος. Χρειαζόμαστε χαμηλούς τόνους και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί όρθια στις δύσκολες στιγμές. Για αυτό θα παλέψει η Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα έχει πλειοψηφία το «Ναι» και οι αλλαγές στο Σύνταγμά τους θα γίνουν πολύ σύντομα με επακόλουθο η πίεση του ξένου παράγοντα να μεταφερθεί στην Ελλάδα για να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του Συντάγματος θα εξαρτηθεί και η ημερομηνία των εκλογών στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας δεν θα αναλάβει όλο το βάρος της προδοσίας στην πλάτη του και θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, έτσι ώστε να την κυρώσει η επόμενη Κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε το οξύμωρο της υπόθεσης η ΝΔ να μην ψηφίζει προεκλογικά την συμφωνία και μετεκλογικά να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι η συμφωνία ωφελεί την χώρα και πρέπει να κυρωθεί. Οι πιέσεις των ΗΠΑ θα είναι τόσο μεγάλες που κανένας Πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να τις αντικρούσει.

Όσον αφορά τις συντάξεις ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να μειωθούν, πρόσθεσε όμως ότι μονομερείς ενέργειες θα εκθέσουν την χώρα και θα δημιουργήσουν οικονομική ασφυξία στη χώρα μας με τα spread να αυξάνονται σε επικίνδυνα ύψη.