2018-10-06 13:26:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΤΑ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-10-06 13:26:00 Timestamp ID : 1538832360

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  06.10.2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΤΑ»

Για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα, μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Επτά». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό, δήλωσε πως Αμερική, Βερολίνο και Παρίσι πιέζουν αφόρητα τους Σκοπιανούς για να εξευρεθεί το μαγικό νούμερο «80», έτσι ώστε να προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές. Αν αυτό δεν συμβε, τότε θα μπούμε σε μια παράταση της διαδικασίας κάτι που ο διεθνής παράγοντας δεν το επιθυμεί. Στα Σκόπια αναζητούν πρόθυμους και αποστάτες για να κυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών, κάτι ανάλογο κάνει και ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα. Εκτιμώ, είπε ο κ. Λεβέντης, ότι ο κ. Τσίπρας θα αιφνιδιάσει με εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, για να πετάξει την πυρακτωμένη μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι ο κ. Τσίπρς δεν θα πάρει όλο αυτό το βάρος στις πλάτες του και θα δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό ζήτημα στην ΝΔ, η οποία θα κληθεί να κυρώσει την συμφωνία διχάζοντας στο εσωτερικό όλους εκείνους τους βουλευτές που δεν θα επιθυμούν να ψηφίσουν και ουσιαστικά να υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.

Όσον αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι κακώς διαχειρίστηκε το θέμα η Κυβέρνηση βγάζοντας τους Υπουργούς της στα ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Την ίδια ώρα που αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Μοσκοβισί δήλωνε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά τις 15 Οκτωβρίου. Δηλαδή, Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται ως αγαπητικοί του λαού και όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται ότι επιθυμούν την μείωση των συντάξεων. Η Ένωση Κεντρώων λέει ξεκάθαρα ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, έχουν κοπεί ήδη 23 φορές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό. Η Ένωση Κεντρώων αγωνίζεται για τα συμφέροντα των κοινωνικά αδύνατων.

Στο θέμα των τουρκικών απειλών για Αιγαίο και Κύπρο, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι όσα πετυχαίνουν οφείλονται στην δύναμη του ισχυρού, που είναι η Τουρκία στην προκειμένη περίπτωση. Για το Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση από την στιγμή που οι Τούρκοι εμφανίζονται ανένδοτοι στο να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής  και οι έποικοι από την Μεγαλόνησο.

Αναφερόμενος ακόμη και στις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αποστασία την συγκεκριμένη κίνηση των βουλευτών, τόνισε πως δεν έχει διαγράψει ποτέ κανένα στέλεχος στην πολιτική του καριέρα και επεσήμανε ότι τους αποστάτες που δεν παρέδωσαν την έδρα τους στο κόμμα, θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός πολύ σκληρά.

Αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ενδοκυβερνητικά για την λειτουργία της ΕΡΤ, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να έχει πλουραλισμό και εγκυρότητα. Μια ισχυρή δημόσια τηλεόραση θα αποτρέψει και τα κακώς κείμενα στο ιδιωτικό μιντιακό τοπίο και θα αποτελέσει τον πυλώνα ενημέρωσης για το σύνολο του ελληνικού λαού. Τα μαχαιρώματα που δέχεται η ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα δεν ωφελούν και δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει την δημόσια τηλεόραση με όλες τις δυνάμεις της, ζήτησε όμως ταυτόχρονα να διορθωθούν λάθη στο παραγόμενο τηλεοπτικό προϊόν.