2018-10-09 13:19:00

Βασίλης Λεβέντης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-10-09 13:19:00 Timestamp ID : 1539091140

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 09.10.2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ»

 Ιδιαίτερα επικριτικός παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο θέμα των αποχωρήσεων των βουλευτών από το κόμμα του, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Λεβέντης τόνισε χαρακτηριστικά ότι όποιος φεύγει και παίρνει την έδρα που δεν του ανήκει και την πάει σε άλλο κόμμα, όταν μάλιστα έχει εκλεγεί με λίστα, θεωρείται αποστάτης. Ο λαός ξέρει ποιοι είναι αυτοί που πρόδωσαν το κόμμα και θα τους τιμωρήσει αυστηρά στις εκλογές. Ο κ. Λεβέντης ακόμη, στο ίδιο θέμα ανέφερε ότι η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο να αλλάζεις φανέλα όποτε θέλεις, ενώ προέβλεψε ότι οι τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων δεν θα έχουν καμία τύχη στις επόμενες εκλογές.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα λάβει τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό από εκείνο του 2015 και κατηγόρησε όσους χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις για να βλάψουν άλλα κόμματα. Μάλιστα, επανέλαβε την θέση του, ότι θα σεβαστεί οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα ακόμη και αν αυτό είναι αρνητικό, τόνισε όμως με νόημα: «Πού θα βρει ο λαός τέτοιο θηρίο σαν τον Λεβέντη που να υπερασπίζεται την Μακεδονία και τους αδύναμους; Όλοι οι άλλοι είναι φάβες».

Για την στάση της ΝΔ σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας: «Η ΝΔ διαφωνεί με την γλώσσα και την εθνότητα, αλλά δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό και μόνο είναι προδοσία». Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε και τους ΑΝΕΛ για την στάση που τήρησαν στην πρόσφατη πρόταση μομφής της ΝΔ, γιατί εάν ήθελαν έριχναν την Κυβέρνηση και η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε υπογραφεί  από τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης  δήλωσε με έμφαση ότι θα συνεργαστεί με το κόμμα εκείνο που θα κάνει αποδεκτά τα 11 σημεία του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ΝΔ, γιατί όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης θα αλλάξει αμέσως, εάν εκλεγεί, τον εκλογικό νόμο και θα επαναφέρει την απλή αναλογική. Το θέμα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ένωση Κεντρώων τονίζοντας με δεικτικό τρόπο ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να γίνει «τσόντα» κανενός.