2018-10-12 10:57:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 FM

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-10-12 10:57:00 Timestamp ID : 1539341820

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 11.10.2018

 Την βεβαιότητά του ότι τελικά θα βρεθούν οι 80 βουλευτές των Σκοπίων που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ακόμη ότι όταν οι μεγάλες δυνάμεις συνασπισμένες έχουν θέσει έναν στόχο, τον πετυχαίνουν βρίσκοντας διάφορους τρόπους. Έχει ήδη διαμορφωθεί στα Σκόπια ένα κλίμα ότι ο Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό 80 για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε πριν τα Χριστούγεννα θα έρθει το θέμα στην Ελλάδα και οι ξένοι θα απαιτήσουν να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία της κύρωσης από την ελληνική Βουλή. Τότε δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να πάρει την απόφαση να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές για να πετάξει την «μπάλα» στον Κ. Μητσοτάκη. Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα, εκτιμώ ότι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη όσοι με τις ενέργειές τους μειοδότησαν κατά της πατρίδας. Στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο, με ανοιχτό το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, η παράταξη της ΝΔ δεν αποκλείεται να διασπαστεί.

Ο κ. Λεβέντης απάντησε και στο ερώτημα εάν εμπλέκονται επιχειρηματίες στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών που δεν επιθυμούν να προχωρήσει η επικύρωσή της, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν πιστεύω ότι ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, είναι καραγκιοζιλίκια κάποιων κέντρων που θέλουν να αλλάξουν ατζέντα και να ενοχοποιήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι μοιάζει με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών που κατηγορήθηκαν ότι χρηματοδοτούσαν πρόσωπα και φορείς στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να αντισταθούν και να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών».

Για το θέμα της κύρωσης από την Ελληνική Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι αυτό το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός με πρόθυμους, αποστάτες και μειοδότες. Όλοι αυτοί θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.