2018-10-31 14:36:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ «NEWS 247» ΣΤΟΥΣ 88,6FM

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-10-31 14:36:00 Timestamp ID : 1540996560

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 31.10.2018

«Η Ένωση Κεντρώων θα προσέλθει με διάθεση για να συμβάλλει στον διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος», δήλωσε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο ραδιόφωνο NEWS 247 και πρόσθεσε με έμφαση ότι σε αυτό τον διάλογο πρέπει να συζητηθούν τα ουσιώδη και όχι τα ανούσια θέματα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε την πρόταση για τον έλεγχο των προμηθειών του δημόσιου τομέα λέγοντας: «Σε δημόσιες δαπάνες ή δημόσιες επενδύσεις που ξεπερνούν το 1εκατομύριο, θα πρέπει να προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός δια κληρώσεως από το σώμα δικαστών εισαγγελέων. Έτσι δεν θα μπορεί κανείς να βάλει το χέρι στο μέλι και θα είχαμε αποφύγει και τα σκάνδαλα του παρελθόντος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Αλλαγές χρειάζεται να γίνουν στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών έτσι ώστε να μην παραγράφονται αδικήματα με την παρέλευση δεκαετίας.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λεβέντης τόνισε την διαφωνία του λέγοντας: «Το άρθρο αυτό πρέπει να παραμείνει ως έχει, δεν μπορεί να γίνονται αλλεπάλληλες ψηφοφορίες διάρκειας 6 μηνών, γιατί τότε αυτό γελοιοποιεί το πολιτικό σύστημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλέγεται συναινετικά, με πλειοψηφία πάνω από 180 βουλευτές.

Διαφωνούμε, είπε ο κ. Λεβέντης, ως Ένωση Κεντρώων και με την τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που θέλουν να ψηφίσουν όλες τις προτάσεις, και των δυο κομμάτων, και μετά η νέα Βουλή με πλειοψηφία απλή των 151 βουλευτών, να τα αλλάξει όλα. Αυτό λέγεται πολιτική ασυδοσία και θυμίζει δικτατορία.

Ερωτηθείς για την περίοδο Κώστα Σημίτη και τα σκάνδαλα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Ο κ. Σημίτης είναι σοβαρός άνθρωπος και έντιμος. Δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι το περιβάλλον των προσώπων που τον περιστοίχιζαν έκανε αίσχη. Γι’ αυτό τον λόγο επιμένω ότι θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε ένα σοβαρό πλαίσιο ελέγχου που αφορά τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.