2018-11-05 14:11:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ REAL FM 97,8

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-11-05 14:11:00 Timestamp ID : 1541427060

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 05.11.2018

Όσον αφορά το θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «Παρών» και εξήγησε ότι τα σκάνδαλα είναι διαχρονικά και αν θέλουμε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα, πρέπει να υιοθετηθεί η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων που αναφέρει ότι για δαπάνες του Δημοσίου και προμήθειες που υπερβαίνουν το 1 εκ. ευρώ να προΐσταται εισαγγελέας δια κληρώσεως από το Σώμα Εισαγγελέων Εφετών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον Real FM.

Για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για την κατάπτυστη αυτή συμφωνία. Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ακόμη ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήγε μόνη της στις Πρέσπες, δεν έκανε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και δεν ενημερώθηκε η Βουλή. Η χώρα ήταν δεσμευμένη στην υπόθεση αυτή από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών του 1992, όλες οι μεταγενέστερες αποφάσεις αποτελούν προδοσία για την Μακεδονία. Εκτιμώ, είπε ο κ. Λεβέντης, ότι στην περίπτωση αυτή θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών μετά τις εκλογές.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ακόμη και το θέμα της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές πριν την επικύρωση της συμφωνίας, για να πετάξει την «καυτή πατάτα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απώτερος σκοπός του κ. Τσίπρα, δήλωσε ο κ. Λεβέντης, είναι να κάνει ζημιά στην ΝΔ, η οποία προεκλογικά δεν θα δίνει το όνομα και μετεκλογικά, κάτω από την πίεση των Αμερικανών, θα το δώσει, έτσι όμως θα βρεθούν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι θα διασπάσουν την ΝΔ.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της επικαιρότητας, ο κ. Λεβέντης χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα για τις συγκεκριμένες έρευνες λέγοντας ότι είναι κατευθυνόμενες κυρίως από την ΝΔ η οποία πιστεύει ότι αν η Ένωση Κεντρώων δεν μπει στην Βουλή θα κάνει αυτοδυναμία. Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι εάν χρειαστεί κοινοβουλευτική βοήθεια μετά τις εκλογές, αυτή δεν θα την έχει , όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του χωρίς αναγωγή να μην μπαίνει στην Βουλή, την Κυριακή των εκλογών η Ένωση Κεντρώων θα εκπλήξει θετικά με τα ποσοστά της.