2018-11-07 16:48:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-11-07 16:48:00 Timestamp ID : 1541609280

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 07.11.2018

Για τη συμφωνία Κυβέρνησης και Εκκλησίας ρωτήθηκε σχετικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκτιμούμε ότι έγινε συναλλαγή ανάμεσα στις δυο πλευρές. Η Εκκλησία της Ελλάδος έδωσε την ουδετερότητα στον κ. Τσίπρα και έτσι η Ορθόδοξη Εκκλησία παύει να είναι η Επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος και οι Μητροπολίτες πήραν την αυξημένη εξουσία επί των απλών κληρικών και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της κάθε Μητρόπολης».

Ακόμη ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι ο απλός κλήρος θα πρέπει να υπακούει στον κάθε Μητροπολίτη, διαφορετικά μπορεί και να απολύεται. Φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι η συμφωνία αυτή επιδιώκει να «ξεδοντιάσει» την Εκκλησία και κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι η Ένωση Κεντρώων. Αυτοί που πολέμησαν το 1821 ίδρυσαν ένα ελληνορθόδοξο κράτος, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Ο κ. Λεβέντης ακόμη πρότεινε ότι ο έλεγχος των οικονομικών των Μητροπόλεων πρέπει να γίνεται από μεικτή επιτροπή κληρικών και λαϊκών δια κληρώσεως, έτσι ώστε να υπάρχει δικλίδα ασφαλείας και να μην υπάρχουν σκιές στα οικονομικά της Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των αναδρομικών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Όσοι υπόσχονται ότι θα δοθούν 12 δις ευρώ για αναδρομικά στους συνταξιούχους, τους πουλάνε εκδούλευση και δεν τους λένε την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός έκανε εννέα χρόνια θυσίες για να γυρίσουμε στο 2008; Αυτή η συμπεριφορά είναι μια πολιτική απάτη».

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι οι κυβερνόντες αγαπούν τόσο πολύ την εξουσία και την καρέκλα τους που αν την χάσουν θα πάθουν έμφραγμα.