2018-11-16 14:11:00

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 45η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-11-16 14:11:00 Timestamp ID : 1542377460

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 16/11/2018

Η επέτειος του ξεσηκωμού των νέων στο Πολυτεχνείο είναι μια ευκαιρία να σκεφθούμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες το τι λάθη κάναμε και φθάσαμε στην πτώχευση, στη κρίση, στην ουσιαστική απώλεια ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δεν ήταν επίκαιρο μόνο το 1973, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και σήμερα. Η ανεργία μαστίζει την κοινωνία, η παιδεία τείνει να γίνει προνόμιο μόνο των γόνων πλουσίων οικογενειών και ελευθερία δεν υπάρχει, αφού οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά έχουν βάλει υπογραφές, υποθήκευσης της χώρας στους δανειστές. Από το 2009 και εντεύθεν, αρνηθήκαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και πεισματικά μείναμε στα ρουσφέτια, στα βολέματα και στο ίδιο νοσηρό πολιτικό προσωπικό.

Οι ήρωες του Πολυτεχνείου, ζητούν από εμάς σήμερα ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης και μια δημοκρατία σύγχρονη που να βασίζεται στα ελληνορθόδοξα ιδεώδη, παρότι κάποιοι  επιδιώκουν να ισοπεδώσουν την θρησκευτική πίστη μας, και να εμπνέεται από εκείνους με το αίμα των οποίων και τη θυσία των οποίων υπάρχει η σημερινή Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα  απαλλαγμένη από πελατειακές συμπεριφορές, μια αξιοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα που να στέκεται στα πόδια της και να μη περιμένει κάθε φορά τη δόση από τους δανειστές, ή να παρακαλάμε να μη κοπούν οι συντάξεις, αφού πρώτα τις έχουν κόψει, ουκ ολίγες φορές, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Αυτή είναι η Ελλάδα που υπόσχεται, η Ένωση Κεντρώων στη νεολαία και αυτή την Ελλάδα θα αγωνιστούμε να κάνουμε πραγματικότητα.