2018-11-21 12:19:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΡΤ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-11-21 12:19:00 Timestamp ID : 1542802740

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 21.11.2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ»

Για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εις βάρος της χώρας μας και της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Οι σύμμαχοι, είπε ο κ. Λεβέντης, παίζουν τον ρόλο τους αλλά δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο σε αυτούς.

Για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, του είπε ευθέως ότι οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα ώστε τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα και όχι εμείς να παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι από την στιγμή που οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα θα αρχίσουν να εφαρμόζουν το σχέδιο αλυτρωτισμού με στόχο την Μακεδονία του Αιγαίου. Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να αιφνιδιάσει με εκλογές τον Φεβρουάριο δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα στην ΝΔ που θα κληθεί ενδεχομένως να χειριστεί την «καυτή πατάτα». Ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει την θέση του όσον αφορά την συμφωνία. Ταυτότητα και γλώσσα δεν δέχεται, όνομα δέχεται; Για να καταλάβουν τελικά οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες, εάν δίνει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια ή όχι.

Όσον αφορά το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει και εστίασε την κριτική του στην ηγεσία της Εκκλησίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας πήρε την ουδετερότητα του Κράτους θέλοντας να μετατρέψουν την Εκκλησία σε ΜΚΟ και δίνοντας έτσι υπερεξουσίες στους Μητροπολίτες. Πρέπει όμως να ξέρουν ότι το κράτος που ιδρύθηκε το 1821 είναι ελληνορθόδοξο και οι άθεοι δεν μπορούν να χτυπήσουν την Εκκλησία. Φυσικά αρέσει στους αριστερούς το αφήγημα της αθεΐας και απ’ αυτό προσδοκά ο κ. Τσίπρας να έχει πολιτικά οφέλη». Θα πρέπει επίσης, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, και οι κληρικοί να μην υπερασπίζονται μόνο τον μισθό τους, που είναι δίκαιο αίτημα, αλλά την πίστη και σ’ αυτό πρέπει να είναι αμετακίνητοι.

Για το θέμα που προέκυψε στην ΕΡΤ και την αντίδραση των Μητροπολιτών που χαρακτηρίστηκαν από μια συγκεκριμένη εκπομπή ως φασίστες και χρυσαυγίτες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: « Είναι απαράδεκτο η ΕΡΤ να λέει ότι οι Μητροπολίτες είναι φασίστες. Εκθέτουν την δημόσια τηλεόραση. Είναι η δεύτερη φορά που η ΕΡΤ προχωρά σ’ ένα τέτοιο ατόπημα. Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι πλουραλιστική και να δίνει το παράδειγμα της έγκυρης και έγκαιρης δημοσιογραφίας και όχι να λιβανίζει την εκάστοτε Κυβέρνηση».