2018-11-26 14:44:00

Συνάντηση Βασίλη Λεβέντη με τον Πρέσβη του Βελγίου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-11-26 14:44:00 Timestamp ID : 1543243440

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 26/11/2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη με τον Πρέσβη του Βελγίου κ. Luc Lebaut στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Εθίγησαν Σκοπιανό, εκκλησιαστικό.και οι εσωτερικές εξελίξεις.

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια, χωρίς τη χρήση του όρου Μακεδονία, προκειμένου να παράσχει η Ελλάδα κάθε στήριξη στο κρατίδιο. Η Ένωση Κεντρώων είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα που πιστεύει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε όλους τους τομεις (άμυνα, οικονομία νόμισμα, καθώς και άλλες πολιτικές όπως μεταφορές, ενέργεια κλπ). Ζητά από τους συμμάχους της να δείξουν αλληλεγγύη και να σεβασθούν τα εθνικά μας δίκαια.Ο κ. Πρέσβης επιφυλάχθηκε να μεταφέρει στην κυβέρνησή του τις απόψεις της Ένωσης Κεντρώων.

Για το εκκλησιαστικό ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ελληνορθόδοξο κράτος και ότι ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου των σχέσεων δεν θα πρέπει να διχάζει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την υποψία ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, αλλά θα προκηρύξει εκλογές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεωργιάδης και συνεργάτες του Προέδρου και του Πρέσβεως.