2018-11-26 14:50:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ REAL FM 97,8

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-11-26 14:50:00 Timestamp ID : 1543243800

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 26.11.2018

«Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση συνεργασίας και όχι να γίνονται τα μικρά κόμματα ουρά και τσόντα της εκάστοτε Κυβέρνησης», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης στον Real FM και πρόσθεσε η Ένωση Κεντρώων δεν θα γίνει ουρά και τσογλάνι κανενός κυρίου Μητσοτάκη η κυρίου Τσίπρα. Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία στην διακυβέρνηση της χώρας.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης ζήτησε αξιόπιστο σύστημα ερευνών έτσι ώστε να ελέγχονται πριν δημοσιευθούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι τα χρήματα που δίνει τώρα η Κυβέρνηση ως επιδόματα και αναδρομικά, αλλά και τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, οσμίζουν δόλο. Ο λαός τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει στο πετσί του τις πολιτικές λιτότητας.

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ακόμη ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όμως δεν θα κάνει αυτοδυναμία και δεν απέκλεισε το σενάριο της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εάν, όπως είπε, τα μικρά κόμματα δεν συναινέσουν για μια Κυβέρνηση συνεργασίας.

Όσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το πιο πιθανό είναι να γίνουν πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο του 2019 και επεσήμανε ότι η Ένωση Κεντρώων θα χαλάσει τα σχέδια εκείνων που δουλεύουν για Βουλή πέντε κομμάτων.

Ερωτηθείς για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να αποκομματικοποιηθεί το κράτος και μετά να εξετάσουμε το καθεστώς των ιδιωτικών ΑΕΙ. Μη φτάσουμε στο σημείο να σπουδάζουν μόνο τα παιδιά των πλουσίων και ταυτόχρονα να καταστρέψουμε τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.