2018-12-04 11:59:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-12-04 11:59:00 Timestamp ID : 1543924740

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 04.12.2018

Στα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Συγκεκριμένα στο θέμα των Σκοπίων και τις δηλώσεις Ζάεφ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι αυτές τις κινήσεις του σκοπιανού Πρωθυπουργού τις είχε προβλέψει και μάλιστα, όπως τόνισε, κατηγορήθηκε γι’ αυτές του τις προβλέψεις. Δυστυχώς όμως, όπως είπε, επαληθεύτηκε πολύ σύντομα. Η Ένωση Κεντρώων έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή της για την συμφωνία των Πρεσπών την οποία και χαρακτήρισε κατάπτυστη και εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι το θέμα των Σκοπίων θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο και πιθανότατα να οδηγηθεί η χώρα και σε πρόωρες εκλογές, αφού ο Πρωθυπουργός δεν θα πάρει στην πλάτη του την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και θα επιδιώξει να πετάξει την μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την πλειοψηφία στην Βουλή, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, την έχει η Κυβέρνηση γιατί υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι από άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν την συμφωνία. Το θέμα είναι αν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό στις πλάτες του ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά τις μαθητικές καταλήψεις, ο κ. Λεβέντης είπε ότι τα παιδιά έχουν ωριμότητα, είναι ενήμερα και θα υπερασπιστούν την Μακεδονία μας. Ο κ. Λεβέντης μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν προσωπικότητα και πνευματικό κεφάλαιο προσθέτοντας με έμφαση «Οι νέοι μας έχουν μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους ηλικιωμένους της Βουλής».

Για τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το πόρισμα της Κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης σχολίασε ότι όλα έχουν γίνει με καθυστέρηση την ώρα που η Ελλάδα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Θα πρέπει να υπάρξει φως σε όλες τις υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ενώ για το άρθρο 86 του Συντάγματος πρότεινε να συμφωνήσουν τα κόμματα να καταργηθεί το συγκεκριμένο άρθρο, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η Συνταγματική Αναθεώρηση για την οποία κράτησε επιφυλάξεις εάν θα ολοκληρωθεί με δεδομένο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές.

Για το θέμα της συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική στον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας ότι πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να ενημερώσει το Πατριαρχείο, την Σύνοδο, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους κληρικούς. Εάν δεν ζητήσει συγνώμη έστω και τώρα, δήλωσε ο κ. Λεβέντης, εκτίμησε ότι μπορεί να έχει και πρόβλημα με τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Για την απόφαση δε του Πρωθυπουργού να συνεχίσει τον διάλογο με την Εκκλησία και επί της ουσίας να εφαρμόσει την συμφωνία, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν μπορεί να κάνει τον μάγκα ο Πρωθυπουργός και να παίρνει αποφάσεις ερήμην της Βουλής και ζήτησε να εγκρίνει το θέμα ο ελληνικός λαός.