2018-12-11 16:37:00

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-12-11 16:37:00 Timestamp ID : 1544546220

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 11.12.2018

Ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας και μεταξύ των άλλων είπε: «Ακούσαμε ένα σόου για δυο. Ο κ. Τσίπρας είπε το δικό του αφήγημα και ο κ. Μητσοτάκης ράβει κουστούμια για την εξουσία. Είναι περήφανη μια Κυβέρνηση που δίνει μποναμάδες 300 ευρώ; Δεν απευθύνεται ο κ. Τσίπρας σε πολίτες που δεν γνωρίζουν. Ο ελληνικός λαός ζει στο πετσί του την καθημερινότητα και τα παχιά λόγια της Κυβέρνηση.».

Αναφερόμενος στο θέμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: « Εάν ο κ. Τσίπρας δεν φοβάται να πάει στην Θεσσαλονίκη όπως λέει, ας πάει πεζός στην Τσιμισκή και την Αριστοτέλους μη προστατευόμενος από εκατοντάδες κλούβες της αστυνομίας».

Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του κόμματός του λέγοντας: « Να ξεκαθαρίσει η ΝΔ αν δίνει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και παρότι έχω αλλεργία με την Δεξιά, θα στηρίξω αυτή την θέση, έτσι ώστε να μην επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος δεν μπορεί από την μια να χαρακτηρίζει προδοσία την συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη να στηρίζει την Κυβέρνηση που μειοδοτεί. Να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι θα προκύψουν ευθύνες εάν η συμφωνία περάσει από την Ελληνική Βουλή. Εάν ο κ. Τσίπρας ψάχνει αποστάτες και πρόθυμους για να φθάσει στον αριθμό 151, αυτή την εγκληματική πράξη θα την κουβαλάει σε όλη του τη ζωή. Φανταστείτε τι θα πράξουν οι Σκοπιανοί αν επικυρωθεί η συμφωνία με τα αλυτρωτικές διαθέσεις τους. Να δω τότε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, όταν οι Σκοπιανοί θα θελήσουν την Μακεδονία του Αιγαίου.

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στα μνημόνια, τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεοκόπησαν την χώρα, τα καλά μυαλά της Ελλάδας έφυγαν στο εξωτερικό και όσοι παρέμειναν σέρνονται για ρουσφέτια στα γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και στις υποσχέσεις της ΝΔ για καλύτερες μέρες. Αυτά είναι νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος που η Ένωση Κεντρώων θα τα φωνάζει κάθε μέρα.