2018-12-14 15:19:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 247 88,6 FM

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-12-14 15:19:00 Timestamp ID : 1544800740

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 13/12/2018

"Δε γνωρίζω να υπάρχει κάτι κοινό με τον κ. Καμμένο, στο μόνο που συμφωνούμε είναι η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία και δεν πρέπει να περάσει από την Ελληνική Βουλή. Όμως ο κ. Καμμένος, οφείλει να ξεκαθαρίσει και να χωρίσει τα τσανάκια του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι σοβαρό το επιχείρημα των ΑΝΕΛ, δηλαδή λένε, εγκληματική η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας. Ουσιαστικά παίζουν την κολοκυθιά. ", δήλωσε ο κ. Λεβέντης, σχετικά με τα σενάρια για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 88,6 fm.

Ο κ. Λεβέντης απαντώντας στην άποψη, αν πρέπει ο πρωθυπουργός να πάει στην Θεσσαλονίκη, αύριο Παρασκευή και να μιλήσει για την Μακεδονία, δήλωσε "πρέπει να έχεις θράσος να πηγαίνεις στην Θεσσαλονίκη την στιγμή που παραδίνεις το όνομα της Μακεδονίας. Είναι προσβολή για τους Μακεδόνες. Προβλέπω δε, ότι αυτοί που υπέγραψαν την συμφωνία των Πρεσπών θα λογοδοτήσουν στο λαό, αλλά υπάρχει και το άρθρο 86 του Συντάγματος για να αναζητηθούν ευθύνες με την κατηγορία ότι έχουν βλαφτεί τα εθνικά συμφέροντα", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε "διαφωνώ και καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται και δεν συμφωνώ με τις αντισυγκεντρώσεις, αλλά στην Θεσσαλονίκη δεν γουστάρουν τον κ. Τσίπρα, αυτό το γνωρίζω καλά", είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Λεβέντης  άσκησε κριτική και στην ΝΔ, λέγοντας ότι με την στρατηγική της προσπαθεί να βλάψει εκλογικά την Ένωση Κεντρώων, κυρίως μέσω δημοσκοπήσεων που "στήνει", δίνοντας την εικόνα ότι η νέα Βουλή θα είναι πέντε κομμάτων, εκτιμώντας έτσι ότι θα πετύχει αυτοδυναμία. Για να συνεργαστεί η 'Ένωση Κεντρώων με κάποια κυβέρνηση θα πρέπει να καταργηθούν ρουσφετολογικοί νόμοι, να μην γίνονται προσλήψεις από το παράθυρο και να υπάρχει έλεγχος στις δαπάνες του δημοσίου χρήματος.Αν στις εκλογές οι πολίτες ενισχύσουν το κόμμα μας, τότε θα πιέσουμε να γίνουν πράγματα που ωφελούν την κοινωνία, τόνισε ο κ. Λεβέντης.