2018-12-18 16:56:00

(βίντεο) ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-12-18 16:56:00 Timestamp ID : 1545152160

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 18.12.2018

«Η Ελλάδα χρειάζεται χάραξη μιας νέας οικονομικής πολιτικής και όχι ελεημοσύνη», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία τα μέτρα ανακούφισης στους συμπολίτες μας και για το λόγο αυτό τα ψηφίζει η Ένωση Κεντρώων αλλά δεν μπορείς να βγεις από τα μνημόνια προτάσσοντας την πολιτική της ελεημοσύνης.

Για τα αναδρομικά, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την διαφωνία του για το γεγονός ότι προηγήθηκαν δικαστές και καθηγητές ΑΕΙ, ενώ η προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι οι πιο φτωχή και οικονομικά αδύναμοι της κοινωνίας μας. Το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια.

Για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την Κυβέρνηση να δοθεί η δυνατότητα τους δανειολήπτες να εξοφλήσουν τα δάνειά τους στο ποσό που τα αγοράζουν τα funds, αφού δοθεί ένα περιθώριο έξι μηνών.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για να ακυρωθεί στην πράξη η συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι ακροδεξιοί όσοι δεν συμφωνούν με τις Πρέσπες. Αν περάσει η συμφωνία με αποστάτες και πρόθυμους, η ιστορία θα καταγράψει με μελανά γράμματα αυτή την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου. Είναι ντροπή, είπε ο κ. Λεβέντης, η αίθουσα αυτή να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε : «Η Ένωση Κεντρώων περιμένει την κρίση του ελληνικού λαού στις εκλογές για να μπορέσει να ακυρώσει την συμφωνία μειοδοσίας για την Μακεδονία μας».

Για την δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης καταδίκασε τέτοιες ενέργειες και χαρακτήρισε ηλιθιότητα και ανωμαλία να πιστεύουν κάποιοι ότι ασκούν πολιτική με βόμβες.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών σε άλλα κόμματα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι αποστάτες είναι αυτοί που εκλέγονται με ένα κόμμα και μεταπηδούν σε άλλο χωρίς λόγο, ενώ έχουν εκλεγεί με λίστα. Αξιοπρέπεια είναι να παραδίδεις την έδρα που δεν σου ανήκει, διαφορετικά προδίδεις την ψήφο του ελληνικού λαού. Φυσικά την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι αρχηγοί των κομμάτων που δέχονται τριγυρατζήδες της πολιτικής.