2019-01-17 18:38:00

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-01-17 18:38:00 Timestamp ID : 1547750280

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 16.01. 2019

«Είναι ανεπίστρεπτο να απειλείται ένας βουλευτής», δήλωσε ο κ. Λεβέντης στην δευτερολογία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και αναρωτήθηκε: «Όλοι καταδικάζουμε τη βία. Πώς μπορεί όμως ένας λαός να αντιδράσει σε κάτι για το οποίο δεν συμφωνεί και του επιβάλλεται, όταν μάλιστα οι απλοί πολίτες στις έρευνες που γίνονται πάνω από 75% διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών; Δηλαδή τη μόνη αλήθεια την έχει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι πιο ωραίοι αυτοί και πρέπει να υποστούμε αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι καλό σημάδι για την Δημοκρατία με το ζόρι η Βουλή να ψηφίζει κάτι για το οποίο η κοινωνία είναι στα κάγκελα. Αλήθεια γιατί τόση πρεμούρα να ψηφιστεί άρον άρον η συμφωνία των Πρεσπών; Ποιος βρίσκεται από πίσω; Γατί Αμερικανοί και Γερμανοί πιέζουν να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί στηρίζουν τον κ. Τσίπρα οι σύμμαχοι; Γιατί μάλλον τα υπογράφει όλα».

Ο κ. Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι πάει μόνη της σε αυτή την εθνική υπόθεση και χρέωσε στην Κυβέρνηση μικροκομματική σκοπιμότητα λέγοντας: «Δεν έγινε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, δεν συνεδρίασε η Βουλή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εθνική γραμμή για ένα τόσο μεγάλο θέμα». Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την ΝΔ να πει επιτέλους ποια είναι η θέση της για το όνομα της Μακεδονίας και κάλεσε τους πολίτες της Μακεδονίας να κάνουν υπομονή γιατί αυτή η συμφωνία ακόμη και αν κυρωθεί, θα ακυρωθεί από τον ελληνικό λαό.

Στο στόχαστρο του κ. Λεβέντη μπήκε και ο Π. Καμμένος για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήθελε ο κ. Καμμένος να μην περάσει η συμφωνία θα έπρεπε να είχε ρίξει την Κυβέρνηση από το περασμένο καλοκαίρι. Θα έπρεπε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός το ξέρει και θα μιλήσει την ώρα που πρέπει».

Ο κ. Λεβέντης έστειλε και ένα μήνυμα σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου λέγοντας : «Η θετική ψήφος για τις Πρέσπες θα είναι ένα βάρος το οποίο θα κουβαλάει ο κάθε ένας και η κάθε μια στις πλάτες του για όλη του τη ζωή. Ακόμη και στην περίπτωση, κανένας Μακεδόνας ψηφοφόρος να μην ψηφίσει την Ένωση Κεντρώων, το κόμμα του θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να σταθεί όρθια η χώρα γιατί οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια για να αντιμετωπίσει τους όποιους κινδύνους προκληθούν από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών».