2019-01-29 13:05:00

Βασίλης Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει Κυβέρνηση η οποία θα δεσμευτεί ότι θα γίνει δημοψήφισμα για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-01-29 13:05:00 Timestamp ID : 1548767100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 29.01.2019
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

«Η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει Κυβέρνηση υπό τον όρο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα διενεργηθεί δημοψήφισμα για να εγκρίνει ή όχι ο λαός την συμφωνία των Πρεσπών που λειτουργεί εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων», δήλωσε χθες ο Βασίλης Λεβέντης σε στελέχη και φίλους του κόμματος. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και στους οκτώ πρόθυμους αποστάτες που έδωσαν την ψήφο τους στην συμφωνία και έτσι κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε επίσης ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό να αγωνίζεται για την ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως η Κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει ατζέντα, χρησιμοποιεί όλα τα επικοινωνιακά μέσα, ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος που προκύπτει από την κύρωση της μειοδοτικής συμφωνίας.

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ακόμη ότι όσοι έφυγαν από τα κόμματά τους και όσοι έδωσαν ψήφο παραδίδοντας την Μακεδονία στα Σκόπια, δε θα βρουν «ούτε την ψήφο τους». Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν εκλογικά την Ένωση Κεντρώων, η οποία όπως είπε, είναι η μόνη καθαρή πατριωτική φωνή στο Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η κατάπτυστη συμφωνία. Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε επίσης και σχέδιο της ΝΔ με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάζουν πεντακομματική Βουλή και με αυτό το κλίμα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιδιώκει να συρρικνώσει την κομματική δύναμη της Ένωσης Κεντρώων και να την «πετάξει» εκτός Βουλής. Κάτι τέτοιο, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, δεν πρόκειται να συμβεί, το αντίθετο μάλιστα θα γίνει. Δηλαδή η Ένωση Κεντρώων θα λάβει τέτοια ποσοστά που θα είναι ο ρυθμιστής του σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης.