2019-02-01 16:45:00

Βασίλης Λεβέντης: «Δεν αποκλείω εκλογές τον Απρίλιο με τα ρουσφέτια που φέρνουν στη Βουλή»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-02-01 16:45:00 Timestamp ID : 1549039500

 

 Ο κ. Λεβέντης , μιλώντας στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" και στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, έκανε λόγο για ενδεχόμενο εκλογών τον Απρίλιο, παρότι χαρακτήρισε λογικό το σενάριο να στηθούν κάλπες τον Μάιο.

«Πράγματι είναι λογικό ο Μάιος για εκλογές. Δεν αποκλείω να προκηρύξουν εκλογές τον Μάρτιο για Απρίλιο γιατί βλέπω μεγάλη σπουδή για θέματα που λένε ότι  είναι εκκρεμότητες, κάτι ρουσφετάκια που θέλουν να περάσουν. Ο Τσίπρας δεν λέει ότι τώρα θα περάσουμε τα ευχάριστα;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο επίσης για κίνδυνο «κουρέματος» καταθέσεων μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη. «Προωθούν τις 120 δόσεις που βγήκε ο Δραγασάκης και είπε ότι με τις τράπεζες μπορεί να χάσει τα λεφτά του ο κόσμος. Από τη μια η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο και από την άλλη ο Δραγασάκης το αυτοτορπίλισε. Ό,τι κίνδυνος υπάρξει τώρα θα υπάρξει για τις καταθέσεις. Κανείς δεν θα δώσει χείρα βοηθείας. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι ένα κούρεμα 20-30% των καταθέσεων για να λύσει το θέμα των κόκκινων δανείων».
«Αυτό είναι έγκλημα, θα γυρίσει την Ελλάδα 10 χρόνια πίσω» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.Επεσήμανε , μάλιστα, ότι στο EuroWorking Group (σ.σ. την Πέμπτη) «έκρουσαν το καμπανάκι κινδύνου για επιστροφή στην ανεξέλεγκτη κατάσταση του 2009. Άμα δείτε τα νομοσχέδια είναι όλο έξοδα».
Όσον αφορά τον Πάνο Καμμένο και τη στάση του στη Βουλή από εδώ και πέρα αναρωτήθηκε «ο Καμμένος τι να εκβιάσει; Το έχασε το παιχνίδι. Μπορούσε να εμποδίσει πριν να πάει ο Τσίπρας στις Πρέσπες. Άλλο αν έχει υπόψη του σκάνδαλα που έγιναν. Αυτό δεν το αποκλείω αλλά να εκβιάσει με τους βουλευτές που του έμειναν δεν το βλέπω».

Ωστόσο είπε ότι «δεν έχω αντίρρηση να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής. Τώρα έγινε γνωστό ότι ο 5ος βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρέπει να είναι από το ίδιο κόμμα εκλεγμένος».