2019-02-13 16:44:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-02-13 16:44:00 Timestamp ID : 1550076240

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  13.02.2019

Την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να γίνει ουσιαστική Συνταγματική Αναθεώρηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στην ΕΡΤ-1.  

«Ούτε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα περάσει, ούτε κανένα άλλο άρθρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ένωση Κεντρώων, σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν φοβάται την κρίση του λαού για κανένα θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, είπε ο κ. Λεβέντης δεν κατέφυγε ως όφειλε στον λαό για το μείζον θέμα των Σκοπίων. «Δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, δεν συζήτησε με κανέναν και ενήργησε αντίθετα από την βούληση του λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Π. Καμμένο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  δεν άφησε κανένα περιθώριο επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον άνθρωπο που βοήθησε στην ψήφιση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών. «Εάν ήθελε θα μπορούσε να έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το κόμμα του ανήκει στον χώρο του Κέντρου ενώ οι ΑΝΕΛ είναι ένα δεξιό κόμμα, το οποίο μάλιστα εκτίμησε ότι δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον.

Αναφορικά με το θέμα των αποστασιών και των βουλευτών που αποχώρησαν από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης σημείωσε με νόημα ότι η τιμωρία θα έρθει από τον λαό. «Την νύχτα των εκλογών θα πάρω την ρεβάνς» είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε βολές κατά των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι, ο μεν πρωθυπουργός έψαχνε πρόθυμους για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κάνει παιχνίδια» με τις δημοσκοπήσεις και βλέπει πεντακομματική Βουλή.

Τέλος αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας στην επόμενη Βουλή ξεκαθάρισε ότι: «Δεν αρνούμαι να συμπράξω σε κυβέρνηση. Δεν επιδιώκω θέσεις και οφίτσια όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος για την Μακεδονία. Θέλω να χαράξουμε ουσιαστική πολιτική προς το συμφέρον της χώρας και ότι αποφασίσουμε να γίνει πράξη».