2019-03-05 14:08:00

(βίντεο) Βασίλης Λεβέντης: «Βγάλτε τον κομματισμό από το κράτος, εάν θέλετε να κάνετε καλό στην κοινωνία»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-03-05 14:08:00 Timestamp ID : 1551794880

ΑΘΗΝΑ, Τρίτη: 05-03-2019

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το δημογραφικό ζήτημα είναι σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί με φαρισαϊσμούς». Με αυτή την διαπίστωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Εκθέσεως της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, εξαπέλυσε ευθείες βολές τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην Αξιωματική αντιπολίτευση. «Όλοι σας εισηγείστε ωραία μέτρα. Εξηγείστε μας όμως γιατί δεν τα υλοποιείτε» τόνισε χαρακτηριστικά και προτείνοντας μια σειρά μέτρων υπογράμμισε: «Μόνο μια υγιής οικονομία μπορεί να χρηματοδοτήσει το κοινωνικό κράτος. Συνεπώς, πρέπει να φτιάξουμε ισχυρή οικονομία και ισχυρό κράτος προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την σύγχρονη μάστιγα του Δημογραφικού μας ζητήματος». Προειδοποίησε δε ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει εκλείψει παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης: «Πιστεύετε ότι έχουμε τελειώσει; Για τα επόμενα 99 χρόνια εάν δεν πληρώσουμε ένα χρεόγραφο κινδυνεύουμε με πιστωτικό γεγονός».

Ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει στους Έλληνες πολίτες ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια και με δεικτικό τρόπο πρόσθεσε: Εάν βαυκαλίζεστε ότι εξυπηρετήσατε τον τόπο, να ξέρετε ότι δεν κάνατε τίποτε. Η συμβολή σας στην χώρα και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της φαίνεται από τα χειροκροτήματα με τα οποία σας υποδέχεται ο ελληνικός λαός».

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε το κυβερνών κόμμα να κάνει έστω ένα καλό στην χώρα: «Βγάλτε τον κομματισμό από το κράτος».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει την μειοδοσία των Πρεσπών με κυβερνητικούς μικρομποναμάδες και διάφορα νομοσχέδια». Τόνισε μάλιστα ότι οι μόνοι χειροκροτητές των κυβερνώντων είναι «το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους» και όχι οι Έλληνες. Εξαπέλυσε μάλιστα μύδρους κατά του νέου υπουργού Άμυνας και πρώην ΑΓΕΕΘΑ κ. Ευ. Αποστολάκη σημειώνοντας ότι εξευτέλισε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων όταν «την επομένη που ορκίστηκε υπουργός έφερε το νομοσχέδιο για το Σκοπιανό. Έμεινε στην ιστορία αυτό που έκανε. Εξευτέλισε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων».