2019-03-14 19:54:00

Βασίλης Λεβέντης: «Αυτή η Βουλή μειοδότησε στο θέμα της Μακεδονίας. Ντροπή σας!»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-03-14 19:54:00 Timestamp ID : 1552593240

ΑΘΗΝΑ, 14/03/2019

Με την επισήμανση ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σαμποτάρισαν συνειδητά την συνταγματική αναθεώρηση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης εκφράζουν την συντήρηση και όχι την πρόοδο. «Πρόοδος δεν είναι να λες ότι είσαι προοδευτικός αλλά να το πράττεις» δήλωσε χαρακτηριστικά και επανάφερε το θέμα της Μακεδονίας κατηγορώντας την σημερινή Βουλή έχει εγκληματήσει και θα μείνει στην Ιστορία ως μειοδοτική.

«Κύριοι της κυβέρνησης έχετε διαπράξει έγκλημα στο θέμα της Μακεδονίας. Αυτή η αίθουσα παραβίασε την βούληση του ελληνικού λαού και θα το πληρώσετε πολύ ακριβά. Το 80% του Ελληνικού λαού είναι αντίθετο με την επιλογή σας και το ξέρετε τόσο εσείς όσο και αυτοί που σας το επέβαλλαν. Ότι αντίκειται στην θέληση του λαού καταπίπτει. Ντροπή!», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Συνταγματική Αναθεώρηση επανέλαβε τις προτάσεις που κατέθεσε η Ένωση Κεντρώων και τις οποίες η κυβέρνηση πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Συγκεκριμένα ζήτησε εκ νέου να μην εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό γιατί αυτό θα του παρείχε αυξημένες αρμοδιότητες και τόνισε ότι «υπάρχει σοφία στα Συντάγματα που φροντίζουν να υπάρχει μόνο ένας πόλος εξουσίας». Σε αντίθετη περίπτωση, είπε ο κ. Λεβέντης, θα υπήρχε σύγκρουση και εκτροπή.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματός του για συνταγματική θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε νοσηρή την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, να κυβερνά το 20%, 25% το σύνολο του ελληνικού λαού. Καταγγέλλοντας ότι κανένα από τα κόμματα εξουσίας δεν επιθυμεί να αλλάξει αυτή την νοσηρή πραγματικότητα γιατί απλά τα βολεύει, ζήτησε και την θεσμοθέτηση αναλογικής εκπροσώπησης στα ΜΜΕ. « Προσπαθείτε εναγωνίως να εξαφανίσετε τα μικρά κόμματα, αλλά ο σοφός λαός δεν πρόκειται να σας αφήσει να το πράξετε καθώς γνωρίζει ότι εσείς πτωχεύσατε την χώρα», είπε και έβαλε και το θέμα των μεταγραφών βουλευτών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μεγαλύτερο έγκλημα από τους αποστάτες ενός κόμματος, διαπράττουν αυτοί που τους δέχονται. Το αδίκημα της αποστασίας και της παραβίασης της λαϊκής βούλησης και εντολής είναι μικρότερο από αυτό της αποδοχής σε ένα άλλο κόμμα».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ποινικοποίηση του ρουσφετιού, καθώς, όπως είπε, το ΑΣΕΠ αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης αρχής ελέγχου των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων. «Τρεις φορές μου είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός ότι θα το πράξει εν ευθέτω χρόνο και τώρα ποιεί τη νήσσα, αποκαλώντας απατεώνες τους δημοσκόπους», είπε ο κ. Λεβέντης.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί επιλογή προόδου να τα «βάζεις με την θρησκεία» ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι στην χώρα μας υπάρχει ελευθερία λέγοντας δεικτικά ότι: «κάποιοι νομίζουν ότι γίνονται μοντέρνοι όταν ποδοπατούν την επίσημη θρησκεία».

Αναφορικά με το προσφυγικό τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να «επιβάλλει στην Γερμανία να υιοθετήσει την πολιτική προστίμου σε κάθε χώρα που έκλεισε τα σύνορα και όχι να δεχτεί την επιστροφή προσφύγων». Τα χρήματα αυτά, είπε, θα μπορούσαν να διοχετευτούν για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει ζητήσει η Βουλή να εγκρίνει την έκδοση ομολόγου και προειδοποίησε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι το κέντρο έχει απορροφηθεί από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι στις εκλογές θα υπάρξει σύγκρουση μόνο δύο κόσμων, πως οφείλουν να γνωρίζουν ότι το σύστημα του δικομματισμού πτώχευσε την χώρα. «Το κέντρο υπάρχει, είναι αναγκαίο και εκφράζει τη φωνή της λογική ανάμεσα στον άκρατο φιλελευθερισμό της ΝΔ και τις αριστερές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ».