2019-04-03 12:18:00

Β. Λεβέντης: Η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και κατέληξε σε φαρσοκωμωδία.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-04-03 12:18:00 Timestamp ID : 1554293880

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 03.04.2019

Η ψυχή των Μακεδόνων πληγώθηκε και προδόθηκε με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι πήγε στα Σκόπια για τις κάμερες, τις εικόνες και τις φωτογραφίες εστιάζοντας στην επικοινωνιακή πολιτική προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Οι Μακεδόνες θα ησυχάσουν μόνο όταν ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και θεραπευτεί έτσι η πολιτική ατιμία που έγινε εις βάρος της χώρας μας. Ο κ. Λεβέντης εξήγησε ότι υπάρχουν νομικά κενά και αδυναμίες στην συμφωνία των Πρεσπών, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπέγραψε ο Πρόεδρος των Σκοπίων την συμφωνία και επιπλέον δεν έγινε δημοψήφισμα, δεν συνεδρίασε η Βουλή και δεν συνεκλήθη το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Για το θέμα των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα και αποκάλυψε ότι κάνει και το κόμμα του έρευνες κοινής γνώμης οι οποίες δείχνουν εντελώς διαφορετικά ευρήματα. Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι πολύ πάνω από τα ποσοστά του 2015. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι θα προσέξει πολύ αυτή την φορά την λίστα των υποψηφίων έτσι ώστε να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, εκτιμώντας ωστόσο ότι τους αποστάτες θα τους τιμωρήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα θαλασσοδάνεια πρέπει να επιστραφούν και ακόμη να πληρώσουν οι Αρχηγοί των κομμάτων από την τσέπη τους εάν χρειαστεί. Εγώ αν είχα κλέψει ή αν είχα πάρει δάνεια θα έπρεπε να τα πληρώσω από την τσέπη μου. Δεν έχουν το δικαίωμα να πολιτεύονται άτομα τα οποία στο παρελθόν ευθύνονται για την διαφθορά του πολιτικού συστήματος και τα θαλασσοδάνεια.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε «ο λαός θέλει κυβέρνηση και όχι συνεχείς εκλογές. Είμαστε θετικοί στο να συζητήσουμε την επόμενη μέρα. Θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα για να δούμε σε ποια σημεία μπορούμε να συνεργαστούμε, στην βάση όμως της ισοτιμίας και της διαφάνειας. Πρέπει τα κόμματα εξουσίας να κάνουν μεγάλες υποχωρήσεις για να κυβερνηθεί η χώρα».