2019-04-18 11:22:00

Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή (17-4-2019)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-04-18 11:22:00 Timestamp ID : 1555586520

«Η Ένωση Κεντρώων θα εκλέξει δυο ευρωβουλευτές στις 26 Μαΐου», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση την Τετάρτη το βράδυ στον Πειραιά. Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν τα εκλογικά ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων προκειμένου να αγωνιστεί για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, παρότι όπως είπε ο κ. Λεβέντης, δεν έγιναν οι απαιτούμενοι χειρισμοί στο θέμα και χάσαμε και χρόνο και το δίκιο μας. Η Ένωση Κεντρώων θέτει ως όρο για μετεκλογική συνεργασία με την νέα Κυβέρνηση, την διενέργεια δημοψηφίσματος για να εκφραστεί ο ελληνικός λαός για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία Κυβέρνηση αν δεν συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και δεν γίνουν δεκτοί οι όροι που θα τεθούν.

Για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση με στελέχη του EDP συμπεριελήφθη στο μανιφέστο του κόμματος ότι τα ευρωπαϊκά κεντρώα κόμματα θα στηρίξουν την Ένωση Κεντρώων για να διενεργηθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος που να καλύπτει το σύνολο των δανειοληπτών και όχι να εμποδίζονται οι δανειολήπτες για να μπουν στον νέο νόμο προστασίας. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τους δανειστές ότι εφαρμόζουν σκληρά και απάνθρωπα μέτρα σε δανειολήπτες και εγγυητές και αφού τους παίρνουν τα σπίτια τους, τους κυνηγάνε εφ’ όρου ζωής με κατασχέσεις χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Έφερε μάλιστα ένα παράδειγμα λέγοντας ότι ένας δανειολήπτης που χάνει το σπίτι του και αφήνει υπόλοιπο ποσό σε εκκρεμότητα, αυτό γίνεται απαιτητό και για τον δανειολήπτη και για τον εγγυητή.

Για την οικονομία, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι πρέπει να δούμε με μεγάλη σοβαρότητα τα θέματα των δημοσίων δαπανών και των διορισμών στον δημόσιο τομέα και να μην τάζουν τα λεγόμενα κυβερνητικά κόμματα διορισμούς από το παράθυρο. Η Ένωση Κεντρώων θα είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως οι ΑΜΕΑ, οι γιατροί που κάνουν έρευνα, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επίσης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμβάλει έτσι ώστε να λυθεί το θέμα των μικροομολογιούχων και να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Στις 26 Μαΐου, είπε ο κ. Λεβέντης, το χτύπημα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα θα είναι μεγάλο και η Ένωση Κεντρώων θα πανηγυρίζει την εκλογή των δυο ευρωβουλευτών της.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές, στελέχη και φίλοι του κόμματος. Ο κ. Λεβέντης έκανε ειδική αναφορά στον κ. Γ. Ρωμανιά ο οποίος θα δώσει την μάχη των ευρωεκλογών με την σημαία της Ένωσης Κεντρώων.