2019-04-30 14:39:00

Η Δήμητρα Πασχάλη έρχεται σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο The Look.Gr

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-04-30 14:39:00 Timestamp ID : 1556635140

Η Δήμητρα Πασχάλη έρχεται σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο The Look.Gr

1. «Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους», έλεγε ο Σωκράτης. Το Tae Kwon Do τι διαστάσεις έδωσε στη ζωή σου;

Το Tae kwon Do μου έδωσε δύναμη για να μπορέσω να ανταπεξελθω στις δυσκολίες της ζωής. Η πειθαρχεία και ο τρόπος σκέψης που έχει το άθλημα με έκαναν να σκέφτομαι πάντα πριν να κάνω μια πράξη γιατί πρέπει να σκέφτομαι και τους γύρο μου και όχι μόνο τον εαυτό μου.

2. Αισθάνθηκες ποτέ το άθλημα που υπηρετείς να άρπαξε ή να σου στέρησε κάτι από την προσωπική σου ζωή;

Δεν υπάρχει αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό που να μην έχει στερηθεί κάτι από την ζωή του αλλά οι θυσίες που κάνουμε δεν συγκρίνεται με το να ανεβάζουμε την σημαία μας ψηλά κάι να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος σε όλον τον κόσμο.

3. Στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε με τον αθλητισμό τι θα συμβούλευες;

Αυτό που διαλέγουν σαν άθλημα να το αγαπάνε και όχι να το κάνουν γιατί τους πήγαν απλά οι γονείς τους. Αν δεν αγαπας αυτό που κάνεις ποτέ δεν θα είσαι ευτυχισμένος ο ίδιος σαν άνθρωπος ακόμα και αν αυτό είναι ένα άθλημα. Να έχουν πείσμα και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Να ακούνε τους προπονητές τους κάι να τους σέβονται.

4. Πρόσφατα η στολή σου απέκτησε το σήμα του http://www.stekiradio.gr/ του No 1 Web Radio for Disabled ΑμεΑ. Τι αισθήματα σου προκαλεί η νέα εμφάνιση της στολής σου;
Αισθάνομαι πολύ όμορφα που υπάρχει κι ένα ραδιόφωνο για τα ΑμεΑ.

5. Αλήθεια Δήμητρα ο Έλληνας του 21ου αιώνα κατά πόσο είναι ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα διαφορετικότητας;

Γενικότερα οι εποχές έχουν αλλάξει είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι παλαιότερα. Ακόμα βέβαια αντιμετωπίζουμε παρά πολλές δυσκολίες και ρατσισμό. Είναι κάτι που δυστυχώς θα πάρει καιρό Ναι φύγει από μέσα μας γιατί ο φόβος του να έρθουμε αντιμέτωποι με έναν Ανθρωπο με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι ακόμα πολύ έντονος.

6. Ο σεβασμός πιστεύεις ότι διδάσκεται ή είναι κάτι που ενδόμυχα κουβαλάμε και ανάλογα τις περιστάσεις φανερώνεται;

Ο σεβασμός διδάσκεται και από τις οικογένειές μας σαν παιδιά αλλά και από τους ανθρώπους που έχουμε γύρο μας και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε μεγαλώνοντας.

7. Η πολιτεία, η ελληνική πολιτεία κατά ποσο στέκεται αρωγός των Ελλήνων ΑΜΕΑ αθλητών;

Δυστυχώς το κράτος δεν έχει δείξει πολλά άλλα ξέρω ότι κατά διαστήματα έχουν προσπαθήσει να κάνουν βήματα προόδου και ελπίζω να συνεχιστεί όλο αυτό προς το καλύτερο.
8. Η απόφαση σου να ασχοληθείς με τα κοινά, ήταν παρόρμηση που έγινε ζητούμενο ή ήταν κάτι που σε κέντριζε από παλιά;

Πάντα ήθελα να βρώ τρόπους και λύσεις στα προβλήματα των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) γιατί και εγώ η ίδια αντιμετωπίζω κάθε μέρα δυσκολίες. Τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία να βγω μπροστά και να ακουστούν στην Ευρώπη οι δυσκολίες μας θα τις θέσω και θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο ποιο πολλά και θετικά πράγματα μπορώ.
9. Ποια είναι τα πρώτα θέματα που έχεις στην ατζέντα σου την επομένη των εκλογών;

Μετά το Πάσχα θα κάνω μια όμορφη εκδήλωση και θα σας τα πω όλα εκεί. Θα σας αναπτύξω πλήρως τις θέσεις μου για την επόμενη ημέρα. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι είμαι έτοιμη να «παλέψω»
10. Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα τρομάζει μια νεαρή γυναίκα; Τι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε έναν νέο άνθρωπο που προσπαθεί να χτίσει τα όνειρα του;

Δεν πιστεύω ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι όπως το θέτετε. Υπάρχουν δυσκολίες Ναι πολύ περισσότερες από τα παλαιότερα χρόνια αλλά οι νέοι έχουμε πάντα την δύναμη να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα φτάνει να μην παρετουσματε με τις πρώτες δυσκολίες.
11. Μίλησε μας για τα άμεσα σχέδια σου αναφορικά με επικείμενες αθλητικές διοργανώσεις.

Τώρα είμαι σε φάση προετοίμασιας λόγο του ερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωφών και φυσικά όσο ποιο πολλούς αγώνες μπορώ θα πάρω συμμετοχή. Είτε σε πρωταθλήματα κωφών είτε ακουόντων.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Κύριο Βασίλη Λεβέντη για την ευκαιρία που μου δίνει να ακουστεί η φωνή των Ατόμων με Αναπηρία στην Ευρώπη.

Θα ήθελα πάρα πολύ να ευχαριστήσω τον χορηγό επικοινωνίας μου http://www.stekiradio.gr/ που είναι δίπλα μου και την κυρία Αντωνία Σμαργιανακη Υπ. Δημοσίων Σχέσεων.

Πηγή : https://www.thelook.gr/life/kosmos/synentefxi-me-tin-dimitra-paschali/