2019-05-04 08:45:00

Η Αντολένα Βαραγγούλη στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής- Οικογενειακής Ιατρικής.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-05-04 08:45:00 Timestamp ID : 1556959500

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής- Οικογενειακής Ιατρικής παρέστη σήμερα (03/05/19) η Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ενωση Κεντρώων κ.Αντολένα Βαραγγούλη που διεξάγεται στο Corfu Imperial 3-5 Μαιου.Η κ.Βαραγγούλη σε σύντομο χαιρετισμό της στο συνέδριο ανέφερε:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Εταιρεία Γενικής Ιατρικής

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι Σύνεδροι,

εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, σας ευχαριστώ ως υποψήφια Ευρωβουλευτής για την πρόσκληση και την ιδιαίτερη τιμή να χαιρετίσω το καταξιωμένο μέσα από την πολυετή διαδρομή και προσφορά Συνέδριο της Εταιρείας σας, που φέτος φιλοξενείται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κέρκυρα.

Είναι γνωστοί οι προβληματισμοί σας αναφορικά με τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα και την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης των Γενικών / Οικογενειακών γιατρών στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής πράξης στη χώρα μας.

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού και μέσω αυτού της παραπομπής στην εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη είναι ιδιαίτερα σημαντικός από πλευράς κράτους τόσο για την υποστήριξη της επιστημονικής επάρκειας του ιατρικού δυναμικού όσο και για την διαμόρφωση ενός δίκαιου, χρήσιμου και πάνω από όλα ανθρωποκεντρικού πλαισίου εφαρμογής του.

Η Ένωση Κεντρώων και προσωπικά ο Πρόεδρός της κ. Βασίλης Λεβέντης παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον την από 01.01.2019 εφαρμογή αυτή, διαπιστώνοντας όμως δυσλειτουργίες που σχετίζονται με την μειωμένη εφαρμογή του θεσμού στο γενικό πληθυσμό, το στενό εύρος αρμοδιοτήτων που παρέχονται στον οικογενειακό γιατρό, όπως για παράδειγμα στην αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων, και βέβαια, την ισχνή χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας για την οικονομική υποστήριξη του έργου του οικογενειακού γιατρού ως απόρροια των μνημονιακών πολιτικών και της οικονομικής κρίσης που εξακολουθεί να βιώνει η χώρα μας.

Χαιρετίζω ειλικρινά τη διαχρονική ανάληψη δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής για την προστασία και την προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την προσήλωσή της σε όλα όσα προβλέπει η  ιστορική διακήρυξη της Άλμα-Άτα το 1978.

Εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και ελπίζω μετά από αυτό να αισθανθείτε δυνατότεροι και πιο έτοιμοι για την προσπάθεια ολοκλήρωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα.

Κάθε γενικός ή οικογενειακός γιατρός που λειτουργεί συστηματικά για την υγεία του μέσου Έλληνα προσφέρει συνέχεια στον Τόπο μας και αξιομνημόνευτο έργο.

Τηλέφωνα 2661031042 – 6909378705