2019-05-13 11:20:00

‘Ελσα Μπάρδα : Κουράστηκα να βλέπω μαγαζιά να κλείνουν, κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους απογοητευμένους

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-05-13 11:20:00 Timestamp ID : 1557746400

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 89,9 της Ξάνθης η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Έλσα Μπάρδα.

Η κυρία Μπάρδα, κλινική ψυχολόγος και αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς στο επάγγελμα, αναφέρθηκε στις σπουδές και στην καριέρα της, εξηγώντας ότι σπούδασε στο εξωτερικό, αλλά επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα μας και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον.

«Κουράστηκα να βλέπω μαγαζιά να κλείνουν, κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους απογοητευμένους. Πρέπει να μεταφέρουμε στους Ευρωπαίους την κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας και να διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: «Η κοινωνική πολιτική αφορά κυρίως στις ευάλωτες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Και, εξαιτίας της κρίσης, είμαστε όλοι εν δυνάμει ευάλωτες ομάδες».

«Η κρίση έχει επηρεάσει περισσότερο την επαρχία, ειδικά στον τομέα της Υγείας» είπε επίσης η υποψήφια της Ένωσης Κεντρώων για την Ευρωβουλή, τονίζοντας πως «πρέπει να υπάρξουν ειδικά προγράμματα για την επαρχία, να στηριχθούν τα νέα παιδιά, που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό».

Ειδικά ως προς αυτό το ζήτημα, το περίφημο «brain drain», η κυρία Μπάρδα εντόπισε ως γενεσιουργό αιτία όχι μόνο την ανεργία, αλλά και την έλλειψη αξιοκρατίας. Η ίδια αποκάλυψε ότι το έναυσμα για την ενεργό συμμετοχή της στα κοινά, μέσα από την πολιτική και την ένταξή της στο ευρωψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων, ήταν το «όχι» για τη Μακεδονία, το «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Είμαστε το αδύναμο παιδί της Ευρώπης, αλλά έχουμε κάθε δυνατότητα εξέλιξης» εκτίμησε σε άλλο σημείο, ενώ, αναφερόμενη στο διακύβευμα της κάλπης της 26ης Μαΐου, είπε πως «πρέπει να ενισχυθούν οι μετριοπαθείς φωνές στην Ευρώπη και όχι οι ακραίες.
Με ακραίες φωνές η οικογένεια της Ευρώπης δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη συνοχή της».