2019-05-15 10:33:00

Μαρία Σταυρινούδη, υποψήφια Ευρωβουλευτής: Η ασφάλεια των πολιτών είναι δικαίωμα!

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-05-15 10:33:00 Timestamp ID : 1557916380

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας βιώνει την εγκληματικότητα ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας μας.
Σύμφωνα με έρευνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και στην 62η παγκοσμίως, κάτω από χώρες όπως το Καζακστάν όσον αφορά θέματα τάξης και ασφάλειας.
Σήμερα η Κυβέρνηση δείχνει να έχει αποτύχει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, καθώς η προστασία αυτών αλλά και των δημόσιων χώρων, δεν υπήρξε στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της.

• Η ενίσχυση των περιοχών με υψηλή εγκληματικότητα, έχει αντικατασταθεί με την απασχόληση των σωμάτων ασφαλείας στην προστασία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών
• Με τους περιβόητους νόμους Παρασκευόπουλου και Γαβρόγλου είδαμε μαζικές αποφυλακίσεις κρατουμένων και «κάλυψη» ταραχοποιών στοιχείων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
• Βιώσαμε το αρνητικό φαινόμενο της προστασίας ομάδων που απειλούν, εκβιάζουν, σπάνε και καταστρέφουν ιδιωτική και δημόσια περιουσία χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν.
• Παρακολουθήσαμε τη παροχή άδειας των συμμετεχόντων σε τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι δεν μεταμελούν και συνεχίζουν να αδιαφορούν για τους δημοκρατικούς κανόνες της κοινωνίας μας. 

Όλα αυτά επιβάλλεται να αλλάξουν άμεσα. 
Δεν μας αξίζει να ζούμε υπό το καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας για τη ζωή και το μέλλον μας. Είναι απαράδεκτο να είμαστε μια χώρα ουραγός και σε αυτόν τον τομέα. Οι αρχές ασφαλείας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών επιτελούν συνεχώς το καθήκον τους, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση, εντατικοποιώντας τα μέτρα ασφάλειας σε όλους του τομείς. 
Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να λειτουργήσει και η Ελλάδα διότι η ασφάλεια των πολιτών είναι συνταγματικό δικαίωμα, αποτελεί ζωτικό συστατικό και χρέος μιας οργανωμένης και δημοκρατικής κοινωνίας.

Μαρία Σταυρινούδη
Υποψήφια Ευρωβουλευτής Ένωσης Κεντρώων