2019-05-24 10:37:00

‘Αγγελος Μαρκόπουλος : Το νόημα της ψήφου μας στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-05-24 10:37:00 Timestamp ID : 1558694220

Η ψήφος μας στις επικείμενες Ευρωεκλογές δεν έχει σκοπό μόνον την εκλογή 21 Ευρωβουλευτων που θα εκπροσωπούν την χώρα μας και τον λαό μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Για αυτό τον σκοπό πρέπει να επιλεγούν οσοι είναι καθ'ύλην και κατ' εμπειρίαν αρμόδιοι και ικανοί να πάρουν κονδύλια της Ε. Ε. για τις αναγκαίες υποδομές στην Ελλαδα μας, για όλα τα νησιά μας, για όλα τα ορεινά και εύφορα πεδινά μας, για τα δάση μας, για την αξιοποίηση των παραλιών μας, για την κτηνοτροφία μας και την αγροτιά μας και το περιβάλλον μας.

Πέραν αυτού  όμως, επειδή οι παρούσες Ευρωεκλογές έχουν  χαρακτήρα και εθνικών εκλογών αν αυτές δεν γίνουν μέσα σε 40 μέρες, η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές ενέχει την αξίωση σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας που έχουν ηδη παραβιασθεί σε πολλούς τομείς.

Ητοι:

1.Αξιωνουμε ουσιαστική κατοχύρωση της ασφάλειας μας,της ελευθερίας μας και της αξιοπρέπειάς μας. 

2.Αξιωνουμε ουσιαστική προστασία της ζωής μας,της περιουσίας μας, της ιστορίας μας, της ορθόδοξης πίστης μας, του ελληνικού πολιτισμού μας και της παράδοσής μας με σεβασμό και στους άλλους. 

3.Απαιτούμε δικαιοσύνη, ισότητα ευκαιριών, εξουδετέρωση των παρανομιων, των αυθαιρεσιων και των φαινομένων παράβασης της νομιμότητας. 

4.Απαιτουμε ισότητα απέναντι στους νόμους, ισότητα στις σχέσεις μας και στις συναλλαγές μας με το κράτος και δίκαιη μεταχείριση χωρίς το έμβλημα του κομματισμου.

5.Αξιωνουμε διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοσίου, των δημοσίων υποθέσεων και της εξωτερικής πολιτικής.Εχουμε από την ιστορία μας και τους αγώνες του Έθνους μας την υποχρέωση να διακηρυττουμε στην Ευρώπη ότι η Μακεδονία μας είναι μια και Ελληνική και να αξιωσουμε την αναγνώριση διεθνώς της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

6.Απαιτούμε το κράτος να σέβεται τον πολίτη, να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, να ειναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και να μη υπερφορολογει αβαστακτα τον φορολογούμενο,χωρις άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και χωρίς εκμαυλιστικα επιδόματα κάλπης. 

7.Απαιτούμε το κράτος να μη κάνει τον πολίτη να αγανακτει, να πάψει ο πολίτης να αισθάνεται κυνηγημένος, να μη νιώθει συνέχεια αδικημένος απο το κράτος και να πάψει να αισθάνεται οτι τον χωρίζουν και τον ξεχωρίσουν αναλογα με τα μέσα που διαθέτει. 

8.Απαιτούμε ο κόσμος να πάψει επιτέλους να συνθλίβεται απο την αφόρητη αγανάκτηση και την αντίληψη οτι τίποτα δεν διορθώνεται, οτι τιποτα δεν βελτιώνεται, οτι τίποτα δεν αλλάζει και οτι ολοι το ίδιο ειναι. 

9.Απαιτούμε το κράτος να παρέχει  στα δημόσια νοσοκομεία δημόσια υγεία  οχι ομως αναμεμειγμενη με αφόρητη ταλαιπωρια ασθενών και συγγενών. 

10.Απαιτούμε απο το κράτος ωστε η δημόσια περιουσία του, οι ΔΕΚΟ του και τα δημόσια εργα  του να μην ειναι τα αμπελοχωραφα της κομματικής νομενκλατουρας ωστε να μην βρίσκονται  στο έλεος των τρωκτικων που αναπτύσσονται ανέκαθεν στα κρασπεδα διοίκησης και πολιτικής εξουσίας με σκοπό να σπαταλησουν
εκατομμύρια σε προχειρότητες, 
καθυστερήσεις και επικίνδυνα σημεία σε οδικούς άξονες που θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές αργότερα. 

11.Απαιτουμε ωστε το κράτος να παρέχει Παιδεία με βαση τα διδάγματα των επιστημών , τον ελληνικό πολιτισμό και την ορθόδοξη πίστη και παράδοση μας αλλα με σεβασμό στην πίστη αλλων θρησκειών. 

12.Απαιτουμε το κράτος να σκύβει πάντα πάνω στον αδύναμο πολίτη, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ξωμαχο, τον βιοτεχνη, τον παραγωγό, τον μικρομεσαίο και να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του και την επίλυση τους. 

13.Απαιτουμε  ενα κρατος με δημοσια ταξη, οχι με ανασφάλεια, οχι με έξαρση της εγκληματικοτητας, οχι με υποταγη στον κομματισμο και ιδεοληψίες ωστε πράγματι να είναι ενα κράτος δικαίου και δημοκρατιας. 

14.Απαιτουμε ενα κράτος που με την Παιδεία του πρέπει να μάθει στον ψηφοφόρο οτι πρέπει να ψηφίζει με κάποια τέτοια κριτήρια ωστε να απαλλαγούμε απο τους διαρκώς βολεμένους που τους βαρεθήκανε τόσα χρόνια. 

15.Περαν αυτών ο ψηφοφόρος που έχει να ψηφίσει τώρα και 3,5 χρόνια θα βγάλει την οποια πικρία η αγανάκτηση έχει για την προσωπική του κατάσταση και τα βιώματα του και για τα δημόσια πράγματα. Η αντιστροφως την όποια ευχαρίστηση του. 

16.Πολλοι ψηφοφόροι θα βγάλουν την αγανάκτηση τους που δεν ρωτήθηκαν με ένα Δημοψήφισμα για τα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και που η Συμφωνια αυτή είναι Λεόντειος, ητοι όλα τα πήρανε οι σκοπιανοί και μας άφησαν εμάς τον εφιάλτη ώστε τα προϊόντα μας από την Μακεδονία μας  να μη ξέρει ο καταναλωτής στην Ευρώπη και αλλαχού αν είναι δικά μας η σκοπιανά,θέμα με το οποίο οπωσδήποτε θα ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

17.Ο ψηφοφόρος στις Ευρωεκλογές πρέπει να διακρίνει αν αυτός η αυτοί που θα σταυρωσει εχουν τα εχέγγυα να υπηρετήσουν όλες αυτές τις παραπάνω αξίες. Τότε και μόνο τότε η ψήφος του θα πιάσει τόπο για το καλό το δικό του και της χώρας μας. 

18.Δεν αντέχει άλλο η χώρα μας άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. Να πάρουν και οι άλλοι εταίροι μας την δική τους αναλογία από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν κατακλεισε τα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου που με παρέμβαση της Ευρώπης να πάνε όλοι αυτοί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

19.Οσοι νομίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται είναι μακριά νυχτωμενοι.Η Ευρώπη βαδίζει σε ενοποίηση του ιδιωτικού δικαίου, σε κοινά δίκαια σε όλους τους κλάδους του δικαίου ακόμα και στο ποινικό, σε κοινό ευρωστρατό μετά την ενοποίηση των οικονομικών και νομισματικων πολιτικών των Κρατών μελών που έχει επιτύχει.και

20.Οσοι εκλέγουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αγωνιστούν να πάρει η χώρα μας την αναλογία της από το κονδύλι των 150 δις ε που θα διατεθεί από το 20 και μετα για την μείωση της ανεργίας στη χώρα μας ώστε να μην λέμε ανοητως και συνεχώς ότι δήθεν μειώνουμε την ανεργία με το να υποχρεωνουμε τους νέους μας σε μόνιμη μετανάστευση στο εξωτερικό ή και σε μισθούς πείνας στο εσωτερικό. 

Ο 'Αγγελος Μαρκόπουλος είναι υποψ. Ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων , πρώην Εμπειρογνώμονας της Βουλής των Ελλήνων (επί 29 συναπτά έτη) για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς και τώρα Δικηγόρος στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου και Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω και ΣτΕ.