2019-06-01 00:06:00

Νίκος Νικολόπουλος : «Μπορούμε με τον Βασίλη Λεβέντη να φρενάρουμε την αλαζονεία»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-06-28 00:00:00 Timestamp ID : 0

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΤΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ

Δύο συνεντεύξεις παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο τομέα Αθήνας (Β 3)Νίκος Νικολόπουλος , στον δημοσιογράφο του Max FM Κωσταντίνο Φλαμή, αλλά και στον δημοσιογράφο Αυγερινό Χατζηχρυσό .

Ο Αχαιός πολιτικός απάντησε καθαρά και ξάστερα στα ερωτήματα :

Γιατί συνεργάζεται εκλογικά με το Λεβέντη;

Γιατί υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα και όχι στην Αχαΐα;

Γιατί θέλει να γίνει χαλινάρι στο «αφηνιασμένο πουλάρι», όπως παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Τέλος, εάν θα παραμείνει επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και αν οι δημοτικοί του σύμβουλοι μείνουν κοντά του;

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο επί 30 χρόνια βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Για πρώτη φορά από το 1986 δεν πολιτεύομαι στη Αχαΐα. Ειλικρινά με κόπο και πόνο αποδέχθηκα να δώσω τη μάχη στη Β3 Αθήνας, δηλαδή στο Νότιο Τομέα, στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδος, που στέλνει στο Κοινοβούλιο 18 βουλευτές και την συναποτελούν οι εξής 13 Δήμοι:

Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου.

Η μακρά, 30χρονη μαχητική πολιτική διαδρομή μου και η αναγνωσιμότητα, που μου πρόσφεραν οι αποκαλυπτικές τηλεοπτικές εκπομπές, οδήγησαν την εκλογική συμμαχία στην απόφαση να πολιτευτώ στην πρωτεύουσα και να παλέψω από τη κεντρική σκηνή μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη την εκ νέου είσοδο μας στην Βουλή.

Και τώρα να απαντήσω γιατί με τον Λεβέντη:

Με την δύσκολη επιλογή μου αυτή, ζητώ να προβληματισθούν οι συμπατριώτες και οι φίλοι μου, που έχουν εμπιστοσύνη στη πολιτική μου κρίση και στο πολιτικό μου ένστικτο και να αποκωδικοποιήσουν το SOS για την επερχόμενη νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική πολιτική.

Άλλωστε, όπως όλοι ξέρουν, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ αυτή δεν είναι το «σιγουράκι» που θα με βάλει στη Βουλή.

Αν με ένοιαζε μόνον η καρέκλα, θα έκανα μεγαλύτερες πολιτικές αβαρίες, θα συμβιβαζόμουν και θα αποδεχόμουν άλλες προτάσεις, άλλων κομμάτων που οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν διαβατήρια εισόδου στη Βουλή. Αρνήθηκα λοιπόν τα εύκολα και για μία ακόμη φορά προτίμησα τα δύσκολα, με μία μόνη επιδίωξη :

Εμείς να γίνουμε το «ΧΑΛΙΝΑΡΙ» στο αφανισμένο φιλελεύθερο «πουλάρι»… Αυτός είναι ο βασικός λόγος… Τελεία και παύλα :

«Εγώ είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω».

«ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ»

ΕΡΩΤΗΣΗ : Και πάνω σε ποιες βάσεις μπορεί να στηριχτεί η εκλογική συνεργασία ενός κόμματος του κοινωνικού φιλελευθερισμού με ένα κόμμα του κεντρώου χώρου;

Η απάντηση είναι μία: Μας συνδέει η άδολη αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και η έγνοια μας για τους αδύναμους πολίτες.

Με τον Βασίλη Λεβέντη στην λήξασα κοινοβουλευτική περίοδο, συμπλεύσαμε σε πολλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο αναλυτικός;

Ναι! Με τον Βασίλη Λεβέντη σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας, βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά του λόφου καταψηφίζοντας όλα τα αντεθνικά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά, αντιαναπτυξιακά νομοθετήματα

Στην ίδια πλευρά του λόφου βρεθήκαμε, επίσης , καταψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα σύμφωνα συμβίωσης ομοφύλων, το τζαμί στο Βοτανικό και, φυσικά, αντιταχτήκαμε στις πολιτικές που απομειώνουν τον εθνικό πληθυσμό και επιτρέπουν την βίαιη ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της διωκόμενης ομογένειας της Βορείου Ηπείρου. Από το ίδιο χαράκωμα παλέψαμε για να μην αφανισθεί η μεσαία τάξη. Δεχτήκαμε τις απειλές των νταβατζήδων και τα παρακάλια των «μπιστικών» τους. Αρνηθήκαμε τα πάντα! Πείτε το πείσμα, πείτε το τρέλα, πείτε το όπως θέλετε… Εγώ το λέω ήθος και τιμιότητα!

Αυτά λοιπόν νομίζω πως είναι σημαντικά και ικανά και μας οδήγησαν σε μία τίμια και καθαρή εκλογική συνεργασία, όπου ούτε η Ένωση Κεντρώων, ούτε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα απωλέσουν το διακριτό στίγμα τους.

«Η ΜΑΧΗ ΣΙΩΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»!

ΕΡΩΤΗΣΗ : Θα παραμείνετε επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» στην ελάσσονα αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου; Και θα εξακολουθήσουν να σας ακολουθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και τώρα ;

«Καθώς βαδίζουμε προς τις εθνικές εκλογές πλέον και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα επιθυμεί την παρουσία του σε αυτές, στο πλευρό της Ένωσης Κεντρώων, επιθυμώ να πω από το ίδιο βήμα που ξεκίνησε ο τίμιος προεκλογικός αγώνας για την δημοτική αρχή της Πάτρας πως κάθε στέλεχος και μέλος της «Νέας Πάτρας» είναι ελεύθερο και αδέσμευτο, ώστε να στηρίξει το κόμμα που επιθυμεί.»

Και τώρα πείτε μας, γιατί επιστρατεύσατε σε αυτή την πιο δύσκολη μάχη την Μάχη Σιώρου;

Η Μάχη δικαιωματικά αξίζει να είναι υποψήφια βουλευτής, στο πόδι μου στην Αχαΐα, αφού όπως γνωρίζετε εγώ θα πολιτευτώ στο Νότιο τομέα της Αθήνας.

Γνωρίζουν όλοι στην Αχαΐα και όχι μόνον, πως πρόκειται για μια σπουδαία, σοβαρή, ξεχωριστή, δυναμική προσωπικότητα.

Είναι μια ακάματη αγωνίστρια του κεντροδεξιού χώρου.

Η Μάχη από τα 15 της χρόνια μπήκε με ζήλο στη ΜΑΚΙ και στην ΟΝΝΕΔ και ήταν μπροστάρισσα της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Επί 20 χρόνια επάξια με αναπλήρωνε κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων .

Έχει, δηλαδή, όλα τα στοιχεία που καθιστούν χρήσιμη την παρουσία της στην πρ΄βτη γραμμή της μάχης και είμαι βέβαιος ότι η επίδοση της θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου στην Αχαΐα.