2019-06-24 14:54:00

Ευτύχης Δαμηλάκης : Γιατί η ‘Ενωση Κεντρώων πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-06-24 14:54:00 Timestamp ID : 1561388040

Στης 07 Ιουλίου  οι Έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.  Την τελευταία δεκαετία υπήρξε ένας βίαιος μετασχηματισμός  της ελληνικής οικονομίας και ένας βίαιος μετασχηματισμός της κοινωνικής πραγματικότητας. Στο πεδίο της οικονομίας οι πολιτικές  μετά την μεταπολίτευση δημιουργήσαν ένα πελατειακό κράτος ένα κράτος που ενθάρρυνε την πελατειακή σχέση,  ένα κράτος όπου ο ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργούσε μόνο υποτυπωδώς, έδινε την δυνατότητα μιας συνειδητής ανομίας και φοροδιαφυγής.

Σήμερα μετά από δέκα χρόνια φτάσαμε στο άλλο άκρο, μιας ασφυχτικής πίεσης που οδηγεί στο φόβο, Θυμίζει  το έργο του Μισέλ Φουκώ  ‘’ Επιτήρηση και Τιμωρία’’  
Η απερχόμενη κυβέρνηση  πραγματοποίησε μια αναδιανομή του πλούτου. Αφενός εφάρμοσε μια επιδοματική πολιτική που αδρανοποιείσαι τους πολίτες δεν έδωσε κίνητρα σε εκείνους που μπορούσαν να εργαστούν και αφετέρου, στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής αμφισβήτησε και νομοθέτησε εναντίον της παραδοσιακής δομής της οικογένειας, αμφισβήτησε την φυσιολογική ταυτότητα  του φύλλου ακόμη και η παιδική ηλικία βρέθηκε στο στόχαστρο απαξιοτιοκών  πολιτικών κυρίως  με το να εξαναγκάζεται το παιδί να επιλέξει ως γονείς ομόφυλά ζευγάρια, εκμεταλευωντας την άγνοια και της τρυφερότητα του παιδιού.   Δίνοντας το υπόβαθρο εκείνο να αμφισβητεί το ίδιο το παιδί την ταυτότητα του.
  Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τα εθνικά δικαιώματα ακόμη και αυτών που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, αμφισβήτησε την έννοια της εθνικής μας ταυτότητας και τη άφησε να καθορίζεται  η εξωτερική μας πολιτική από τα συμφέροντα άλλων Κρατών.

Η Νέα δημοκρατία υπόσχεται ότι έχει τις μαγικές λύσεις.  Για ποιους;  Και με ποιο κόστος; 
 Η νεοφιλελεύθερη θεωρία της Ν.Δ θυμίζει την θεωρία του Δαρβίνου ‘’ Οι καλύτεροι θα πετύχουν και θα επιβιώσουν’’  Το ερώτημα είναι πως θα επιβιώσουν αυτοί που δεν μπορούν ; 
Ή το πώς θα δώσουμε κίνητρα σε αυτούς που μπορούν αλλά δεν έχουν τα μέσα;  ΄Εάν εξαναγκάζεται ο πολίτης  να αγοράζει τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι η υγεία η παιδεία και ασφάλιση. 

Αυτές οι πολιτικές δημιουργούν δομικές ανισότητες χωρίς να διασφαλίζεται ότι η οικονομική μεγέθυνση θα είναι προς όφελος των πολιτών, διαφεύγετέ το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες έχουν ως σκοπό μόνο  το κέρδος. 
Διότι με την παγκοσμιοποίηση,  σήμερα μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα , αύριο στην Τουρκία,  ή οπουδήποτε αλλού όποιος τους δώσει τα περισσότερα.  
Για να είναι ανταγωνιστικές καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα.   
Σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική οι μισθοί  θα  είναι συνδεδεμένοι με την παραγωγικότητα  και με μπόνους και ως κίνητρο για μεγαλύτερο μισθό θεωρητικούς μόνο στόχους ( μη επιτεύξιμους )   και  με ευέλικτες μορφές εργασίας.  
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εκφράζει το μέτρο  και την λογική με τις σταθερές της θέσεις για την Πατρίδα  και  τους Πολίτες. 

Η ‘Ένωση κεντρώων θα αγωνιστεί  με όλες τις δυνάμεις και με την δύναμη που θα της δώσει ο Ελληνικός Λαός για : Μια σταθερή εργασία και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, για την  εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, για την στήριξη της οικογένειας και την επίλυση του Δημογραφικού μας προβλήματος για την στήριξη της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, την ισότητα των φύλλων, για τα δικαιώματα του παιδιού, κατά της υιοθεσίας των παιδιών από τα ομόφυλά ζευγάρια για  το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για την προστασία του περιβάλλοντος, για την διάδοση και διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομίας, για την διάδοση της ελληνικής μας γλώσσας.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα αγωνιστεί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μα πάνω από όλα θα αγωνιστεί για την Πατρίδα.      
Δαμηλάκης Ευτύχιος Υποψήφιος βουλευτής Βόρειου τομέα Αθήνας.