2019-07-04 13:03:00

Μαρία Μπαζούκη : «Κοιτάμε με αισιοδοξία το αύριο, αγωνιζόμαστε για μία Πράσινη Ελλάδα»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-07-04 13:03:00 Timestamp ID : 1562245380

Συνέντευξη με τη Μαρία Μπαζούκη, υποψήφια Βουλευτή του Βόρειου Τομέα Αθηνών με την Ένωση κεντρώων

«Κοιτάμε με αισιοδοξία το αύριο, αγωνιζόμαστε για μία Πράσινη Ελλάδα»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που μας παραχώρησε η κα Μαρία Μπαζούκη, υποψήφια Βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών με την Ένωση κεντρώων.
Η κα Μπαζούκη ως ιδρυτικό μέλος του Πράσινου Κινήματος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος μας απάντησε αρχικά για το πώς προέκυψε η συνεργασία του Πράσινου Κινήματος με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων και στη συνέχεια περιγράφει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της περιοχής της Βόρειας Αθήνας.
Παράλληλα, η υποψήφια Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει τα ζητήματα που θα ρίξει το βάρος της και στέλνει το μήνυμά της στους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Αναλυτικά, η συνέντευξη της κας Μπαζούκη έχει ως εξής:

– Κυρία Μπαζούκη, να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας με μία ερώτηση για το Πράσινο Κίνημα. Θα μας πείτε, συνοπτικά, τι πρεσβεύει;
– Το Πράσινο Κίνημα είναι ένα δημοκρατικό κόμμα της οικολογίας και της πράσινης πολιτικής. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τον κόσμο της εργασίας, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, του πράσινου επιχειρείν…
Σημαία μας είναι οι Πολίτες, η Αλληλεγγύη, η Δικαιοσύνη, η Ισότητα, η Προστασία του Περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των ζώων.
Το Πράσινο Κίνημα απαρτίζεται από νέους, άφθαρτους και έντιμους ανθρώπους, οι οποίοι παράλληλα είναι καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά.

– Σε αυτές τις εκλογές συνεργάζεστε με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, με το οποίο είστε και υποψήφια Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
– Στόχος μας είναι να μπει ψηλά η Πράσινη Ατζέντα, η οποία απουσιάζει εντελώς από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Για αυτό άλλωστε σε προηγούμενο χρόνο προσπαθήσαμε να ενωθούν όλα τα οικολογικά κόμματα, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε με υπαιτιότητα άλλων.
Απορρίπτοντας όλα τα ακραία κόμματα, μοναδική επιλογή συνεργασίας ήταν ένα κεντρώο κόμμα, η Ένωση Κεντρώων, όπου έχει και πολύ σοβαρές πιθανότητες να είναι ξανά στο Κοινοβούλιο και να καταφέρουμε να εκφράσουμε την Πράσινη Ατζέντα.
Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα τάσσεται κατά των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, που από τη Μεταπολίτευση μέχρι το 2010 χρεοκόπησαν τη χώρα.
Η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων, σε συνεργασία με το Πράσινο Κίνημα, στη Βουλή ουσιαστικά θα στερήσει και την αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα.
Ενώ δεν θέλω να παραλείψω να τονίσω τη συνεπή στάση που κράτησε η Ένωση Κεντρώων τόσο στο «Μακεδονικό» όσο και σε άλλα κορυφαία θέματα που απασχόλησαν την κεντρική πολιτική σκηνή το προηγούμενο διάστημα.

– Με βάση τις επαφές σας με τους πολίτες των δήμων της Βόρειας Αθήνας αλλά και από τις δικές σας εκτιμήσεις, ποια θα λέγατε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή;
– Πρώτα απ’ όλα η ανεργία και η υποαπασχόληση. Εμείς είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει τεχνοκρατικά κοστολογημένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά για την Αθήνα, ο πλούτος που θα προκύψει, από αυτήν τη διαδικασία, θα είναι ανεκτίμητος. Αυτός ο πλούτος θα μοιραστεί στους πολίτες, με εκατοντάδες «πράσινες» μόνιμες θέσεις εργασίας και επιπρόσθετα, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, δεν θα υποχρεωθούν οι Αθηναίοι να επιβαρυνθούν με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, από την Ε.Ε.
Χρειάζεται λοιπόν μια ριζικά διαφορετική πολιτική, στην οποία η μικρομεσαία επιχείρηση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο ιδιωτικός τομέας, οι πυλώνες της τοπικής οικονομίας της Βόρειας Αθήνας πρέπει να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο.
Δεύτερον, η ασφάλεια και η αποκατάσταση της νομιμότητας. Οι νόμοι πρέπει να ξαναρχίσουν να τηρούνται στις πόλεις και τις γειτονιές μας. Καμία ανοχή λοιπόν στην παραβατικότητα για να εξασφαλίσουμε περισσότερο την ασφάλεια των πολιτών.
Τρίτον, τα προβλήματα στα σχολεία, τις δομές υγείας, τα σημεία επαφής πολίτη και κράτους.

– Οι δικές σας προτεραιότητες ποιες είναι;
– Οι προτεραιότητές μου είναι να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. Παράλληλα, δίνω μεγάλο βάρος στα θέματα του περιβάλλοντος, στα αδέσποτα ζώα και στα ζητήματα της ασφάλειας.
Κοιτάξτε, η Κλιματική Αλλαγή έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα μας, όταν βρέχει λίγο παραπάνω πλημμυρίζουμε και όταν φυσάει λίγο παραπάνω καιγόμαστε.
Πρέπει να πιέσουμε στο θέμα της εφαρμογής της Χάρτας των Δικαιωμάτων των Ζώων. Για εμένα όλα αυτά είναι στάση ζωής. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου αλλά πολλές φορές πρέπει να επικοινωνούμε κάποια θέματα όπως το ότι έχω υιοθετήσει αδέσποτα ζώα και ενισχύω προσωπικά κάθε τέτοια δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν εμένα που προσφέρουν χρόνο, φαιά ουσία, στέγη και χρήματα από το υστέρημά τους για ζωάκια που έχουν ανάγκη, διότι άλλα είναι εγκαταλελειμμένα και άλλα χτυπημένα. Θέλω όσοι προσφέρουν εθελοντικά να ανταμείβονται και να μην μένουν αφανείς ήρωες σε ένα έργο που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται συνεχώς.
Είναι θέματα που το Πράσινο Κίνημα τα γνωρίζει και έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις.
Ζητώ την στήριξή των πολιτών για να εκπροσωπηθεί το Πράσινο Κίνημα στη Βουλή και να τεθούν τα παρακάτω ζητήματα σε πρώτη προτεραιότητα:

– Καταπολέμηση της ανεργίας
– Ασφάλεια του Πολίτη
– Προστασία του Περιβάλλοντος
– Προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων
– Ανακύκλωση και Διαλογή στην Πηγή
– Παραγωγική Ανάπτυξη
– Ειδική Μέριμνα για τους αδύναμους
– Κυκλική Οικονομία
– Ποινικοποίηση του ρουσφετιού

– Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους της Βόρειας Αθήνας;
– Το μήνυμά στους πολίτες που με συνοδεύει και στον προεκλογικό μου αγώνα συμπυκνώνεται στο εξής: «Κοιτάμε με αισιοδοξία το αύριο, αγωνιζόμαστε για μία Πράσινη Ελλάδα». Είναι καιρός να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε ως Κοινωνία, για το μέλλον μας. Οι δυνατότητες που μας ανοίγονται είναι πολλές και μαζί θα διαμορφώσουμε την «κουλτούρα» της περιοχής μας προς το καλύτερο, από τις γειτονιές, από τις πλατείες, από τα σπίτια, από τα σχολεία. Το μέλλον ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας!

– Εσείς τι μηνύματα λαμβάνετε ενόψει των εκλογών;
– Τα μηνύματα, όσον αφορά στην προτίμηση των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι πολύ θετικά για εμάς! Μας κάνουν αισιόδοξους και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουμε οι ρυθμιστές αυτών των εκλογών.

Συνοπτικό βιογραφικό Μαρίας Μπαζούκη
Η Μαρία Μπαζούκη, γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας και μεγάλωσε στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και είναι καθηγήτρια, πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής Ιωαννίνων (2006).
Το 2012 ξεκίνησε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη. Από το 2015 ξεκίνησε να εργάζεται στην Αθήνα, κάνοντας παράλληλα μεταπτυχιακές σπουδές, με ειδίκευση στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master).
Η ενασχόλησή της με τα πολιτικά δρώμενα, ξεκίνησε από τα πρώτα ακόμα χρόνια των σπουδών της. Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στο φιλοζωικό κίνημα, δίνοντας μάχες για τα δικαιώματα των ζώων και προσφέρει εθελοντικά μαθήματα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Είναι υπέρ της ανακύκλωσης στην πηγή, της ανάκτησης και της κυκλικής οικονομίας. Είναι υπέρμαχος της «πράσινης» και ψηφιακής μεταστροφής της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Πράσινου Κινήματος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Συντονίστρια στον Τομέα των Δικαιωμάτων των Ζώων και μέλος στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Παιδείας του Πράσινου Κινήματο